4 entry daha
  • (bkz: bilim felsefesini götünden anlamak)
    edit: bilginin olmadığı yeri inanç doldurur. eskiden göktaşlarını şeytanların dünyayı taşlaması sanıyormuş insanlar. şimdi ise göktaşı olduğunu biliyoruz.

    bilimi sorgulanmaz otorite olarak kimler kabul eder biliyor musunuz? bilimden zerre kadar anlamayanlar. gazetelerin sadece resimlerine bakan insanlar, elbette bilim adamlarınının tamamını kendinden emin, katı görüşlere sahip olan din düşmanı insan zannederler. oysa bilim adamları, sizlerin azıcık dahi araştırmak istemediğiniz ancak hayatınıza yön veren inançlarınızı bile sizden daha çok araştırmışlardır emin olun.

    bilimi inanç gibi saplantılı mı sanıyorsunuz? hayır dostum öyle bir şey yok. kuantum teorisi, izafiyet teorisi deneylerle onlarca kez doğrulanmasına rağmen, hala neden teori deniliyor hiç düşündün mü? neden higgs bozonu bulunduğunda yüzde yüz demediler de,yüzde 99,99999 diye bir rakam verdiler hiç araştırdın mı?

    bilimin b'sinden bile daha çok uzaksınız...

    edit2: bu teori meselesi, newton denklemlerine kanun deyip de, einstein denklemlerine teori diyenler için yazılmıştır. yoksa kuhn ve popper okuyanlar için yazılmamıştır. modern bilimsel bakış açısında kanun diye bir şey yoktur.
1742 entry daha
hesabın var mı? giriş yap