82 entry daha
  • ilk filmi izlememis, kitabini okumamis biri olarak nedense hakkinda ergenlerin sevecegi tarzda bir genclik filmi dusunmustum. iki genc ana karakter, biri yakisikli bir guzel, yaslari 20'ler birbirlerine asiklar, tam iste hollywood'un ortalama pazarlamasi gibi geliyordu kulaga.

    ikinci filmi izlemeden once ise hakkinda okudugum yorumlar sonrasi sanirim das experiment, battle royale tarzinda bir psikolojik deney filmi diye dusundum ve bu sebeple izlemeye karar verdim.

    izledikten sonra ise cidden beni cok sasirtan bir film oldu diyebilirim. gercekten dolu dolu bir sinema filmi olmus. derin bir anlatimi var ve altmetinlerden, gondermelerden, sembollerden gecilmiyor. her yeni sahnede farkli bir detay bulmak mumkun. sistem elestirisi, medyaya, polise, iktidarlara, askere parayi yoneten mekanizmalara defalarca kez acik acik sert gondermeler var. oyunculuklarda ise jennifer lawrence ve woody harrelson gercekten ustduzey oynamis. bu kadar yuksek gise hasilati yapan ve populer olan film tabi ki dogrudan düzene karşı çıkanları anlatan en iyi filmler listesine girecek sekilde de cekilmemis. her kesimin gonlunu alacak da replikler ve sahneler de araya eklenmis ki sistem karsitligi cok goze batmasin. filmdeki sehir ve dogadaki manzaralar da gercekten inandirici ve etkileyici duzeydeydi. genel olarak zevk alinarak izlenesi bir film olmus.
114 entry daha
hesabın var mı? giriş yap