• aslinda buna daha uyduracak bir cok kalip var. "sozlukte kim bilir ekolu", "entry'i kim bilir diyerek bitirmek", "kim bilir kac kere yeniden dogdum", "kim bilir fatma etek trasini nasil yapiyor", vb...

    herhangi bir metni veya sozu "kim bilir" ile bitirme olayidir esasen. aslinda o kadar da cekici olmayan, hatta yer yer okuyani da icten ice bayan bir yazinin sonunda, gunu kurtarmak icin konulmus, genellikle de sirf kendisinden medet umulan bir gizemli soz vazifesi gorur.

    ornek verelim. onumuzde bir entry vardir ve aslinda gizemli olmasi gereken, $aibeli bir konu hakkinda dokturulmustur. yazar, kasmis da kasmistir, sanat da sanat, edebi de edebi birsey cikarmistir ortaya. ancak okuyan zaten pek birsey anlamaz, cunku yazilan pek de herkesi, yazan kisiyi etkiledigi kadar etkilememektedir.

    ancak yazar kudurmaktadir. yazdigi seyi oyle bitirmelidir ki, karizma yapmali, olayi gizemli kilmalidir. okuyan, "vay, aslinda cok ilginc bir calismaymis" demelidir. koca bir entry boyunca laf salatasi yaptiktan sonra en sona konacak olan bir cift soz, koca entry'i kurtaracakmis hissi verir. iste galaksinin ucra koselerinden gelen iki kelime birleserek "kim bilir'i" olusturur, dunyayi kurtarmaya calisir.

    hepsinden ote, bazen de karizma yerine "iyi niyet" gostergesi olabilir. "dunya barisini istiyorum, herkes kardes olsun, aslinda herkesin kardes olmasina gerek yok cunku hepimiz zenciyiz zaten" temali bir yazinin sonuna, "belki bir gun dunya degisecek, devrim gerceklesecek..." tadinda romantik komunist takinilarak bu soz sarfedilir.

    igrenctir. "budur..." ile bitirmekten, sozlukte evet ekolu'nden, entrylere efendimle baslama ekolu'nden, hatta efendimle baslayip evetle biten entryler'den daha igrenctir.

    bu tur gizemli insanlar ortalikta dolastigi surece, sanatsal kaygilarini entrylerine veya herhangi bir baska metne uyarlamaya calistiklari surece, hatta konustuklarinda bile, karanlik bir kosede elinde piposu ile oturan ranger gibi gizemli takilmaya calisan insanlar oldugu surece, belki daha coook boyle ukteler goruruz.

    kim bilir...
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap