1081 entry daha
  • ulan hala daha bıkmadan etmeden bu adama aynı söylemlerle bok atanlar var, bu kadar da yüzsüz, bu kadar da cahil olunmaz.

    öncelikle genel mancini değerlendirmesi için okuyunuz;

    http://antik.eksisozluk.com/…erto mancini/#38657982
    (bkz: #37302747)
    (bkz: #37249739)

    sonra anlaşılan o ki, birtakım geri zekalılar futbolu götüyle izliyor ki beyinsiz yorumlar yapabiliyor. adamı mancini avukatı yapıyorsunuz ama sizin gibi köpeklere yanıt vermek de en doğal görevimiz.

    iddia 1: "mancini kumar oynadı yæ, mancini hiç de rahat rahat çıkamadı yæ"

    bak, sakin olmaya çalışıyorum fakat yapamıyorum, juventus kim, galatasaray kim? bunu galatasaray'ı her şeyden değerli olarak gören bir futbolsever, fakat aynı zamanda objektif bakmayı düstur edinmiş bir bahisçi olarak söylüyorum. galatasaray ile juventus 100 kez karşı karşıya gelse şu an en az 85 tanesinde juventus sahaya favori olarak çıkar ve yenmesi beklenir. neden? çünkü juventus şu an avrupa'da olan en kapasiteli kulüptür. aynı anda 2 tane ilk 11 çıkartabilecek bir kadro derinliği vardır, o yüzden bu adamlara sakatlık da koymaz, zemin de koymaz, taktik de koymaz. çünkü bu adamlar hızlı oyun oynayacaksa hemen giovinco ve quagliarella'yı yerleştirir, eğer fiziğe dayalı oynayacaksa tevez ve llorente'yi yerleştirir, orta sahada ve defansta bile değişiklik yapmaları için sürüyle yeterli adamları var bize koysan ilk 11'de oynayacak olan ama adamların yedek tutmak zorunda olduğu. yani juventus şu anki haliyle değil galatasaray, avrupa'daki 1. sınıf takımların pek çoğundan da üstündür. mancini böyle bir takıma karşı yapması gerekeni yaptı ve başardı. be amına koyduğum, adam "başardı" be "başardı". yani tıpkı bu adamın inter performansına bok atanlar gibi, buna bok atanlar da beyinsizdir. bu tarz şeyleri eleştirebilmeniz için, yapılması kolay olan bir durumun yapılamaması ve başarısız olunması gerekir. eğer ki inter, rakipleri şikeden darbe yemişken başarısız olsaydı, bu mancini'nin hanesine eksi olarak yazılırdı. ama adam yapması gerekeni yapıp başarılı olmuşken tartışmanın anlamı yok. hele bu juventus maçı yok daha önemlidir. adam ayağının tozuyla gelip güzel bir beraberlik aldı, dün de yendi. daha ağlamanın, zırlamanın, bok atmanın ne anlamı var? bu adam uefa'ya gitse dahi eleştirilmesi mantıksızdı çünkü rakip juventus ve kazanmaktan başka şansınız yok, bu öyle kolay bir durum değildir ki mancini bunu yapamayınca başarısız olsun. ama bunu yaparak hanesine dev bir artı eklemiştir ve bu başarıyı "ama kumar oynadı amma şöyle böyle olmasa çıhamazdı gassaray" kafasıyla baltalamaya çalışanlar ya galatasaray düşmanıdır ya da beyninin olduğunu varsaydığımız yerde birtakım eksiklikler vardır.

    2. anlaşılan sikmek için biraz detaylı bilgiler vermek gerekiyor.

    -03/04 sezonu (mancini'den önceki sezon)

    1. milan - 25g 7b 2m - 82 puan - 65:24 atılan:yenen
    2. roma - 21g 8b 5m - 71 puan - 68:19 atılan:yenen
    3. juventus - 21g 6b 7m - 69 puan - 67:42 atılan:yenen

    -04/05 sezonu (mancini'nin 1. sezonu)

    1. juventus - 26g 8b 4m - 86 puan - 67:27 atılan:yenen
    2. milan - 23g 10b 5m - 79 puan - 63:28 atılan: yenen
    3. inter - 18g 18b 2m - 72 puan - 65:37 atılan:yenen

    -05/06 sezonu

    1. inter - 23g 7b 8m - 76 puan - 68:30 atılan:yenen
    2. roma - 19g 12b 7m - 69 puan - 70:42 atılan:yenen
    3. milan - 28g 4b 6m - 58 puan (-30 puan şike yüzünden) - 85:31 atılan:yenen

    -06/07 sezonu (juventus'un serie b'de olduğu yıl)

    1. inter - 30g 7b 1m - 97 puan - 80:34 atılan:yenen
    2. roma - 22g 9b 7m - 75 puan - 74:34 atılan:yenen
    3. lazio - 19g 12b 9m - 62 puan - 59:33 atılan:yenen

    -07/08 sezonu

    1. inter - 25g 10b 3m - 85 puan - 69:26 atılan:yenen
    2. roma - 24g 10b 4m - 82 puan - 72:37 atılan:yenen
    3. juventus - 20g 12b 6m - 72 puan - 72:37 atılan:yenen

    -08/09 sezonu (mourinho'nun ilk senesi)

    1. inter - 25g 9b 4m - 84 puan - 70:32 atılan:yenen
    2. juventus - 21g 11b 6m - 74 puan - 69:37 atılan:yenen
    3. milan - 22g 8b 8m - 74 puan - 70:35 atılan:yenen

    şimdi bu bilgileri nasıl kullanacağımıza bakalım.
    mancini'nin inter'i de dahil olmak üzere bu 6 sezonda şampiyonların puanları:

    milan: 82 puan
    juventus: 86 puan
    inter: 76 puan
    inter: 97 puan
    inter: 85 puan
    inter: 84 puan

    yani bir beyinsizden başkasının anlayacağı üzere, inter'den önceki şampiyonluklarda da şampiyonluk puan seviyesi belli bir yerde geziyor, ve o "tanrı" mourinho da aynı seviyede bir puan alarak şampiyon oluyor. bunun üstüne, mancini eğer juventus'un serie b'de olduğu yıl 83 puan alsa kıyametler kopardı, fakat adam 97 puan alarak şampiyon oluyor.

    yani adam ligde zaten belli olan ortalama puan seviyesine ulaşmış, üstüne üstlük bir sezonunda bu seviyenin de amına koyarak şampiyon olmuştur. buna rağmen, gelip de amcık amcık adam sanki 65 puanla şampiyon olmuş gibi konuşursanız adamı sikerler.

    3. şimdi bir de yukarıdaki kıyasın fatih terim modeline bakalım:

    *12/13 sezonu 14. hafta bitimindeki galatasaray:

    7 galibiyet-5 beraberlik-2 mağlubiyet

    *13/14 sezonu 14. hafta bitimindeki fenerbahçe:

    11 galibiyet-2 beraberlik-1 mağlubiyet

    *13/14 sezonu 14. hafta bitimindeki kasımpaşa (2. sırada):

    8 galibiyet-3 beraberlik-3 mağlubiyet

    *13/14 sezonu 14. hafta bitimindeki galatasaray ve beşiktaş (3 ve 4. sıralar)

    7 galibiyet-5 beraberlik-2 mağlubiyet

    yani fatih terim'in, şike yüzünden problem çeken, aman efendim lige odaklanamayan, aman efendim kadrosunu kaybetmiş olan (ne kadar da juventus'a benziyor yahu?) bir fenerbahçe karşısında elde ettiği başarı bu sezon da aynı haftanın bitiminde aynı seviyededir. mancini bu olayın italya muadilinde ligin anasını sikmişken, fatih terim asıl orta düzeyde başarı elde etmesine rağmen şampiyonluğa ulaşan kişidir. kimi kötüleyip kimi övdüğüne dikkat edin.

    4. önceki entry'lerimde de dedim; fatih terim'i tartışmak yersizdir. fatih terim real madrid'den 6:1 yemiştir. ve kötü oynamadığı halde. bu ne demek? real madrid önce ağzına bal çalmış "iyi oynuyorsun koçum" diyerek, sonra çıkarmış yarrağı vurmuş. ve bu maçta herhangi bir eksik gedik de yoktu. evet mancini de real madrid'e, 10 kişi kalmış real madrid'e 4:1 yenilmiştir. ama yenilen gollerin 3'ünü dany bizzat kendisi yemiştir yaptığı abuk sabuk hareketlerle bariz maç satarak, diğerini ise eray üstüne gelen topa hiçbir şey yapmayarak yemiştir, yani hakedilen bir gol hiç yoktur real madrid adına, ve buna rağmen fatih terim'in o epik oynadığı (?) maçta yediği skordan daha iyi bir sonuç almıştır. tabii ki ikisi de rezil sonuçlardır fakat 4:1'in açıklaması varken (muslera yok, semih yok, dany denen yaratık var), 6:1 maçın hiçbir açıklaması yoktur. bu yüzden mancini'yi yeriyorken fatih terim'i övmek demek büyük cehalet örneği ve büyük yüzsüzlük demektir. zira işin bir de yüzsüzlük boyutu vardır ki fatih terim bizi satarak gitmiştir.

    ve ayrıca sözüm galatasaraylılara; "lig için ise ilk 2 başarı ancak 3.'lük kesinlikle başarısızlık olur." diyerek insanları tatminsizliğe, mutsuzluğa, 3. olduğu an başarısız olarak değerlendirmeye sevkeden bu hainlere prim vermeyiniz. şu anki takım zaten başarı için yeterli değildir ve bu durumun başlıca sebepleri de bir çırpıda sayabileceğimiz gibi (dany, amrabat, burak yılmaz başta olmak üzere) fatih terim'in transferleridir. mesela sneijder bir fatih terim transferi olsaydı onu da olumlu bir yan olarak sayabilirdik fakat sneijder bildiğimiz üzere fatih terim'in istemediği bir transferdi, hatta utanmasa a2'ye yollayacağı bir transferdi çünkü adam tam oynamaya başlamış ve kendine geliyorken yedeğe yollayıp durmak gibi pislik bir huyu vardı. takım şu an yeterli değildir. geçen sene de yeterli değildi. ama geçen sene için fatih terim'in her türlü imkanı vardı, buna rağmen hala sol beki olmayan, hala yedekleri bok gibi olan bir takım bıraktı.

    ey galatasaraylı, bak adam ne demiş: "kaldı ki fatih terim'in takımı enkaz filan değildi.". bunu diyen adam, beklentileri yüksek tutarak taraftarı olası bir orta halli başarıyı başarısızlık görerek sevinmemeye yönlendiren bir haindir. adam enkaz değil diyor. böyle skora tapan futbol cahillerinin böyle kesin yargı içeren cümleler kurmaması gerekiyor bence. takımda hiçbir pozisyonun yedeği yok, iki adam sakatlanırsa takımın şekli şemali sikiliyor, adam gelmiş "hıh, bi kere fatih terim enkas fln bırakmadı tmm mı .s.s" diyor amına koyayım. senin kör gözlerini sikeyim. geçen seneki başarı tamamıyla şanstı çünkü takım 11/12 sezonundaki takım oyununu kaybetmişti ama o çok sevdiğiniz, şimdilerde tüpçüyle el ele gezen hocanız bu takımı düzeltmek için yapması gereken hiçbir şeyi yapmadı.

    çok fazla lafa gerek yok, epeyce fazla oldu zaten. özetle mancini, ne olursa olsun galatasaray taraftarının arkasında durması gereken adamdır çünkü şu ana kadar alamadığımız başarıları bu adamla alma ihtimalimiz var ve bunları almasak bile, bu adam bizi olduğumuz noktadan geriye götürmeyecektir. en önemli değerlendirme unsuru budur. bu adamın yerine gelecek kimse yok ki galatasaray'ı 2-3 gömlek yukarı atsın. o yüzden, bir takım galatasaray düşmanı, taraftarı fişeklemeye çalışan hain köpeğin oyunlarına gelmeden, adam gibi futbol izlemeyi bilerek, adam gibi bu takıma destek vermeyi bilerek bu adamın arkasında durmak gerekir.
1941 entry daha
hesabın var mı? giriş yap