6 entry daha
  • hayatlarınız boyunca koyun gibi yaşayıp gittiğiniz için bazı algıları değiştirmenizi beklemiyorum sizlerden. yalnızca düşünün ve en çok ihtiyacımız olan şeyin ahlak ve erdem olduğunu göreceksiniz.

    - istikrar diyorsanız, istikrar sıcak para ve özelleştirmeler ile sağlanmaz bunu bir kenara yazın.
    - eleştirmekten korkmayın, çok seslilik asıl aynı çatı altında olur ise anlamlı hale gelir ve daha iyi alternatifler aranır.
    - din ve iman hassas konulardır ancak insan ne kadar ahlaklı ise dini de imanı da o kadar sağlamdır. iktidar organı değişirse kimse yeni düzeni dinsizlik üzerine inşa etmez.bazı anlamsız korkuları bir kenara bırakın. bu ülkede din elden gidiyor diyerek onlarca insan katledildi, faili meçhuller yaşandı. din elden gitmedi,gidemez de. din üzerine ahlak kurulmaz, ahlak üzerine inşa edilen bir din her zaman daha yeğdir. secdedeyken ihale düşünmek mi? ibadetten sonra yapılan ihale mi daha makul?
    - bir ülkenin başkanı hiç bir zaman toplum inşasına soyunamaz. halkı ayrıştıramaz, kutuplaştıramaz. aksi halde insanlar sokağa dökülüp kan aktığı anda, dökülen kanın baş sorumlusu o insandır. ne polis kahraman olur ne de sokaktaki protestocu çapulcu. bir ülke başkanı her konuda engin bilgi sahibi olamaz yahu; kürtajdan tutun da yapacağımız çocuk sayısına, terörden demokratik açılıma, milli eğitimden öğrenci evlerine uzatılabilecek onlarca mevzuda son söz son yetki makamı olsa bile demeçleriyle insanları bölemez, tek tipleştiremez.
    - söylenenlerle yapılanlar çelişiyorsa tepkinizi koyun. "demokrasinin yılmaz savunucusuyuz" diyenlerin, demokratik açılım yapıcaz diye yıllarca sağa sola koşturanların yaptıklarına bir bakın önce. demokrasilerde sansür yoktur, muhalefete tahammülsüzlük yoktur. hukuk yürütmeye tabi değildir, yürütme hukuka tabidir. hakkını arayan, yeşili korumaya çalışan insanları lobilerin emrinde bir avuç çapulcu deyip kestirip atmak yoktur.
    - bayrak taşımakla, mitinglere gitmekle, rozet takmakla, oy kullanmakla ya da işsizlik,enflasyon gibi göstermelik yuvarlak rakamları dinlemekle siyasi görüş sahibi olunmaz. artık her yer, her ortam kutuplaşmışsa ve gerginlikler hat safhadaysa bunun sebebi "paralel devlet" gibi sığınmacı bir kavramın altında aranmaz.
    - her şeyin başı ahlak ve dürüstlüktür bu kadar basit. tarihteki en güçlü devletler, adaletli devletlerdir. devlet adil olduğu sürece güçlüdür. bırakın baş örtüsünü şunu bunu, zaten isteyen istediği yere giriyor baş örtüsüyle. bunlarla siyaset olmaz, artık kimsenin baş örtüsüyle bir alıp veremediği yok. önce yalandan ve ihtiras kurbanlığından korkun. insanın insana vereceği zararı yedi cihan bir araya gelse veremez. bu ülke hepimizin.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap