• full metal alchemist'in ana karakteri. hikayede kendisini ilk 8-10 yaslarinda, sonra 12 yaslarinda, en son haliyle de 15 yaslarinda, nispeten boyu yasitlarina gore kisa kalmis bir karakter olarak taniyoruz.

    sari sacli, altin gozlu, yasina gore kasli vucutludur; fma'nin gectigi dunyada tipik bir erkekte aranan ozelliklerin hepsi vardir. ancak kisa boylu olmasi, kendisinde muthis bir eziklik hissi yaratmistir. kendisine "kisa, fasulye kadar" gibi yakistirmalarda bulunan insanlara muthis sinirlenmektedir.

    sag kolu ve sol bacagi yoktur. bu uzuvlarini, kardesi alphonse elric ile birlikte "human transmutation" gerceklestirip annelerini geri getirmeye calisirlarken kaybetmistir. aslinda daha ikinci episode'dan da ogrendigimiz gibi, bacagini annesini yaratmaya calisirken, kolunuysa kardesinin ruhunu metal bir zirhin icine hapsedip kardesinin tamamiylen simyanin gucleri tarafindan cekilmesini engellemek amaciyla vermistir.

    bu uzuvlarin yerine "auto mail" adi verilen mekanik kollar takilmistir. tabii bu kollarin agirligi da kendisinin boy olarak uzamasinda buyuk birer sorun teskil etmektedirler. bunlari yapan ve takan da, kendi dogduklari kasabada yasayan winry adindaki, kendi yasiti olan, auto mail mekanigini buyukannesinden ogrenmekte olan bir genctir.

    bu yasina ragmen "state alchemist" olmayi basararak buyuk bir adim atmistir. "transmutation circle" kullanmadan simya yapabildigi icin (ki aslinda nasil yaptigini filan diziyi izlediginizde ogrenirsiniz) sayili state alchemistler arasindadir.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap