36 entry daha
  • sınava hazırlanmış kazanmış biri olarak burda yazılı sınavla alakalı birkaç tavsiyede bulunabilirim. bu söyleyeceklerimin birçoğu idari yargı sınavı içinde geçerlidir.

    - öncelikle medeni hukuk için form sitelerinde gördüğünüz yok oğuzmandan çalıştım yok şu hocanın kitabından çalıştım laflarına kulak asmayın. sana o kitapları okuma demiyorum hobi olarak gene oku ama bu sınav için fazla detay inan bana. alın tan tahsin zapatanın kitabını inanın sınav için yeterli olacaktır.

    -ceza genel içinse bilgilerini tazelemek için ismail ercanın kitabı bir defa oku ve önemli gördüğün yerleri alacağın kanunun üzerine not et ve kitabı bitirdikten sonra bir daha kitaba bakma aldığın notlar ve kanun yeterli olacaktır. ayrıca yaptırım hukuku ve geri verme konusuna dikkat et.

    -aynısını ceza özel içinde yap kitabı oku önemli yerlerini ve suçlar arası ayrımları kanunun kenarındaki boşluklara veya ayrı bir yere not et sonra bol bol kanunu oku.suçlar arasındaki ayrımlar önemlidir.

    -anayasada ise bir kez de olsa savaş yayınlarının ahmet nohutçuya ait olan kitabı oku aynısını idare hukuku ve idari yargı hukuku içinde yap bu kitapların hacmi gözünü korkutmasın hem zevkli derslerdir bunlar hem de anlaşılır kitaplardır. ayrıca anayasa ,iyuk ve danıştay kanununu elinden düşürme özellikle ilk ikisi çok önemli.

    ceza usul hukuku dersini 4. sınıfta gördüm ben bilgime güveniyorum dersen direkt kanunu al 2-3 defa üst üste oku. yok güvenmiyorum dersen bir kez hızlı bir şekilde yine ismail ercanın kitabına bak .ama tavsiyem direkt kanunu okuyun ve en az iki defa üst üste okuyun

    ticarette vaktim var diyorsan ticari işletme hukuku ve kıymetli evraklar hukukunu tamer bozkurtun kitabını okuyabilirsiniz ama şirketleri kesinlikle tavsiye etmiyorum. ticaret hukuku için bir dersaneye ait not buldum ve yeterli oldu hepsi çıktı sınavda.

    icra iflas hukukunu yine ismail ercannın kitabından ya da baki kurunun kitabından çalışabilirsiniz. tabi okulda baki kurunun kitabını kullanmışsanız onu tavsiye ederim yoksa yine ismail ercanın kitabı iyi olur. ayrıca sınava yakın özet yaparken en son icra iflas hukuku çalışın çünkü en çabuk bu ders unutuluyor.

    usul hukuku, aynı ceza usul gibi kendime güveniyorum diyorsan kanunu bolca oku yoksa bir defa kitap oku yine kanuna dön.

    borçlar hukukunda ise ikinci sayfa yayınlarının kitabı var genel hükümler kısmı çok iyidir. özel hükümler kısmını beğenmedim kanunu almış evirip çevirip yapıştırmış ama o da yeterlidir yani.

    -ayrıca ben idari yargı sınavına girecem bana vergi lazım diyorsanız nurettin bilicinin vergi hukuku ve türk vergi sistemi diye kitapları var vaktiniz varsa matrah diye önceki yıllarda çıkmış sorular ve yazarın hazırladığı sorular da var şiddetle tavsiye ederim hatta vergi hukukunda iyi bir temelim var diyorsan bu soru bankası yeterli bile olur.

    - tarih için data yayınlarını öneriyorlar ama en iyi kaynağı çözseniz de bütün soruları yapacağınızın sözünü veremem çünkü çok acaip sorular sorabiliyorlar.

    -her dersi bitirdikden sonra güzel bir şekilde o dersle ilgili çözümlü çıkmış soruları çözün justice soru bankasını çözün.bunlar olmazsa olmaz.konuların içinde boğulmadan sorulara ağırlık verin ve bu sorular çözümlü olursa sizin için iyi olur.

    yazılı sınav için şimdilik aklıma gelenler bunlar umarım yardımcı olmuştur. bu sınav sürecinin yazılı kısmı oldukça sancılıdır , streslidir. kimisi için bu süre 5 aydır kimisi için 3 ay. etrafınızdakilerin benim görümcemin kızı 1 ay çalıştı kazandı diğeri rüyasında ak sakallı dede gördü soruları verdi laflarına kanmayın. eğer burda yazdıklarım sizin için yeterli olmadıysa ya da kafanıza takılan başka sorular varsa burdayım hatta sınav stresinden kafayı sıyıracak hale gelirseniz gerekirse gel bi çayımı iç tüm bunlar için mesaj kutumu yeşillendirmen yeterli bütün bu sınav stresini yaşamış biri olarak elimden geldiğince yardım etmeye hazırım. hadi başarılar.
124 entry daha
hesabın var mı? giriş yap