71 entry daha
  • film, gunumuzde de hala dunyadaki en buyuk pharmaceutical yatirimlarin yapildigi aids uzerinden ilerliyor. ron woodroof'un, 1985'lerde amerika'da fda onayi almis yegane anti-hiv ilaci olan azt'ye kafa tutarcasina gelistirdigi tedavi yontemleriyle kendisini ve daha bircok aids hastasini nasil da hayatta tuttugu hikayesini anlatiyor.
    filmde, gercek hayatta da hep beni sasirtmis ama varligina sevindigim bir seyi gordum: terminal donem hastalarin hayata tutunma arzulari.
    gundelik yasantilarmizdayken, bir saglik problemi vs karsimiza cikmamisken nasil da kolay vazgecebiliriz gibi geliyor hayattan. oysa insana cok baska bir guc geliyor demek ki. iyi ki de geliyor.

    ayrica matthew mcconaughey ve jared leto'nun rolleri icin 20-25 kg vermis olduklari gercegi bir yana, odullere bogulasi bir performans gosterdikleri kabul edilmeli. [zaten true detective etkisi de var uzerimde, cocugumu keserim matthew mcconaughey icin!]

    --- spoiler ---

    filmdeki en etkilendigim sahne, ron'un yillar sonra tekrar ilac almak icin meksika'daki doktorunun yanina gitmesi ve doktoru beklerken depo kisminda bir lambanin yanip sondugunu fark etmesi uzerine oraya yonelmesiydi. cunku ron bir elektrik tesisatcisi olarak o depoya, isigi tamir etmek amaciyla gitmisti. insani sasirtan ise ron depoya ulastiginda buldugu seydi. bir depo dolusu kelebek. oyle guzel bir sahne yaratmis ki yonetmen ve senarist! filmde ron'u en huzurlu gordugumuz bu sahne, filmin basindaki ron ile karsilastirildiginda cok anlamli kaliyor. kendisi de bir homofobik olan ron, kaba ve bencil halinden siyrilip, hastaligiyla yuzlestikce ve dallas buyers club'i buyuttukce daha baska bir insana donusuyor. ki baska bir sahnede, markette eski bir homofobik arkadasini goren ron, bu arkadasina ders vermek mahiyetinde onu zorla rayon isimli transseksuel karakterler tokalastiriyordu. bunlar, ron'un kendi icinde ve insanlardaki sevgiyi buldugunu gosteriyordu.

    --- spoiler ---

    soundtrack ise soyle harika isimlerden olusuyor: the naked and famous, my morning jacket, neon trees, tegan and sara, cold war kids.
116 entry daha
hesabın var mı? giriş yap