37 entry daha
  • son 4 günümü geçirdiğim cennet bir ada..

    her yanı yemyeşil, havası ayrı denizi ayrı güzel. gelişmiş şehirciliğin yanında ufak köyleri, tüm türkiyedekinden daha fazla sayıda tünelli otoyollarının yanında muazzam dağ/kırsal yolları da olan, özellikle yüksek kesimlerinde bulutların içinde ve soğukta kaybolabileceğiniz, 20 dakika yolculuktan sonra kumsalda sıcaktan terleyebileceğiniz, tekrar söyleyeyim cennet gibi bir ada..

    gidiyosanız ve illa funchal'da otelde kalıcam ben diyosanız(biz faial'da bi ev kiraladık, karting pistinin hemen üstündeki beyaz ev, görürseniz beni hatırlayın. otelden filan bin kat iyi bi deneyim bence.) sakın şehir merkezinde kalma gibi bi hataya düşmeyin, kiralayın bi araba, adanın etrafını turlayın, bütün yollarını kullanın, zamanınız varsa trekking noktalarını ziyaret edin. zira şehir merkezi herhangi bir turistik şehrin şehir merkezinden farklı değil. kalan kısımlar ise hayatınız boyunca unutmayacağınız yerler..

    ha bi de teleferik restoran(restaurante teleférico do rancho, tam adı) diye bi yer var, gidip muhteşem manzara eşliğinde madeira'ya özel ton balığı yiyin, yanına patates kızartması isteyin mutlaka yalnız, istemezseniz gelmiyor, zevklerden zevk beğenin sonra.

    giderseniz haber edin la, hatırlamış olurum hem bi iki bişey daha derim belki. kıps.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap