1 entry daha
  • hayatında sivas'tan daha doğuya geçmeyen adamın kurabileceği hayaldir. bu tarz insanlar batılıların eğitim seviyesi böyle yüksek, izmir şöyle modern gibi klişelerle hayallerini desteklerler. ama doğunun neden geri kaldığını düşünmez, çözüm için kafa yormaz. onlar için doğu tü kakadır. doğuya ait herşey kokuşmuş, geri kalmıştır ve hatta yok edilmelidir.

    kurulursa bu ülke vatandaşı, "tereyağlı yemekler çok ağır" diyip sürekli zeytin yağının faydalarıyla övünürken, aslında tadına baktığı tereyağının batı anadoludaki o çok övündüğü fabrikalarda üretilen; doğudaki gür çayırlarda otlayan ineklerden elde edilen has tereyağı olmadığını farketse nasıl utanır allah bilir.

    müstakbel halkı şuan muhaliflikle övünüp en kral atatürkçü geçirinirken , dedelerinin halihazırdaki diktatörün sadece daha kibar dillisi olan adnan menderes'in vazgeçmez destekçisi olduğunu, menemen'de gerici ayaklanma çıkardıklarını hiç ama hiç hatırlamaz hatta bilmez.

    yine bu insanlar doğuyu eleştirirken, gaziantep'in; malatya'nın; kars'ın; artvin'in ve daha nice güzel şehrin modernlikte kendilerine bin bastığından, rahmetli ecevit'e çok ama çok hayran olduklarından, hatta onun adını taşrada dağlara yazdıklarından da bihaberdir. bugün bu sayılan illerde şuan chp'den eser olmamasının nedenlerini hiç düşünmez ve beyaz türk kafasıyla ahkam keserler.

    ülkemiz çok güzel gitmeyelim, ayrılmayalım ama kurtarmak için elimizden geleni yapalım diyen kuvayi milliye ruhuna gram sahip olmayan herifler, gidin batı anadolu cumhuriyeti kurun. kurun da bakın bakalım kendi kendinizi nasıl yer, nasıl rezil duruma düşersiniz. kucaklayıcı olmaktan bahsedip iktidar yanlılarına hakaret ederek tabi ki onlardan oy alınmaz. bu gerçeği anlamayan insan ne kadar üniversite mezunu, ne kadar modern olursa olsun onlar için söylenecek laf bellidir:
    tahsil cehaleti alır eşeklik baki kalır
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap