231 entry daha
  • benim için sıradan bir aksiyon oyunundan çok daha fazlası.

    bu oyunla televizyonda tanıştım, o zamanlar oyun kanalı gibi birşey vardı, bazı oyunların belli bir kısmını gösterirlerdi. max payne'in de ilk 4 chapterı oynanırdı kanalda. her seferinde farklı birşey olmasını umarak 300 kere falan izlemişimdir onu. nasıl sardıysa artık bu oyunu oynayabilmek hayattaki en büyük arzumdu. komiktir, evde bilgisayarı olmayan biri de değildim, hatta sonradan oyunu da aldım ancak crack olayını bilmediğimden bozuk sanıyordum cd'leri. neyse, günlerden birinde bilgisayar arızalandığında adam çağırmıştık eve, ben de adama yalvardıydım nolur şu oyunu yükle falan. pezevenk karşında kekliği görünce yüklerim ama bullet time olayının düzgün çalışması için kart takmam lazım diye 95 lira almıştı bizden. taktığı da tv kartıymış, yıllar sonra öğrendim. gene de kızamıyorum, sonuçta onun sayesinde bu oyunu oynayabildim. yıllarca televizyonda izledikten sonra max'i kendim hareket ettirdiğim o an hayattaki en mutlu anlarımdandır. dün gibi hatırlarım.

    bir kere oynayıp kenara attığım bir oyun da değildi, geçen bilmemkaç yılda 100'e yakın defa bitirmişimdir oyunu. ikincisini de bi o kadar. çok özel bir seri gerçekten. insanı saran la noire tarzı havası var. hele ikinci oyundaki max'in sözleri inanılmaz. seçmek çok zor olsa da sanırsam favorim: "the past is a gaping hole. you try to run from it, but the more you run, the deeper, more terrible it grows behind you, its edges yawning at your heels. your only chance is to turn around and face it. but it's like looking down into the grave of your love, or kissing the mouth of a gun, a bullet trembling in its dark nest, ready to blow your head off." kim yazıyor bunları abi?

    tabi max payne karakterine sesini vererek bu sözleri daha da güzel yapan james mccaffrey ustamızı da unutmamak lazım. bu seri metal gear solid serisiyle birlikte favori oyunlarımı barındırır.

    not: harika bir de müziği vardır oyunun.
201 entry daha
hesabın var mı? giriş yap