20 entry daha
  • julian assange'a sempatiyle yaklaşmama neden olmuş film.

    --- spoiler ---

    film tamamen daniel berg'in bakış açısından anlatılıyor, ancak ne daniel berg'in ne de assange'ın tam olarak motivasyon kaynağı anlaşılmıyor. karakterlerde hiçbir derinlik bulunmuyor. julian'ın geçmişi ile ilgili konuştuğu anlarda bile bir havada kalma, altını dolduramama hissediliyor. daniel'in zaten nasıl bir karakteri vardır, derdi nedir, niye assange'ın peşinden koşturmaktadır, bununla ilgili bir ipucu yok.

    film boyunca julian assange son derece dengesiz, benmerkezci, ukala, egoist, yalancı bir adam olarak resmediliyor. filmin sonunda daniel arkadaş adamın aslında hiç de göründüğü gibi biri olmadığının altını çizmek istercesine "saçlarını aslında boyuyor biliyor musun" diyor arkadaşına. doğru, saçını boyayan adamdan ne hayır gelir?

    olaylar o kadar kopuk ve karakterler o kadar temelsiz işleniyor ki sürekli dikkatiniz dağılıyor izlerken. wikileaks'ın insanların üzerinde yarattığı etki ve habercilik konusunda ortaya koyduğu bakış açısı çok sınırlı işleniyor. varsa yoksa o sırların ortaya dökülmesiyle tehlikeye giren hayatlar ve zavallı amerikanın ne kadar zor durumda kaldığı. belgelerle ortaya dökülen savaş suçlarına ve diplomatik rezaletlere de göz görmeyince gönül katlanır tadında yaklaşılıyor.

    film bir de bu noktada amerika için casusluk yapan bir adamla empati kurmamızı bekleyerek inanılmaz çuvallıyor. zavallı amerikalılar, zaten başlarına gelenler yetmezmiş gibi bir de bu adamın derdine düşüyorlar, iki taşın arasında onu kurtarmaya uğraşıyorlar. canlarım benim. adam kurtulunca ne kadar da rahatladılar. insana ne kadar değer veriyorlar. işte bu noktada artık bir siktirin gidin demek istedim yayında ve yapımda emeği geçen herkese.

    --- spoiler ---

    bari biraz düzgün işleyeydiler, en azından film iyi ama adamların assange'a bakış açısı kötü derdik. bu haliyle her bakımdan çuvallamış bu film. assange o kadar antipatik gösterilmiş ki filmin diğer öğeleriyle birlikte değerlendirildiğinde adamı araştırmalı ve gerçekleri öğrenmeliyim diyorsunuz kendi kendinize.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap