67 entry daha
  • yine izledim, yine bayildim. ama itiraf edecegim, jim jarmusch, tilda swinton gibi isimlerle damgalanmis olmasina ragmen, vampir filmi oldugunu duydugumda bir burun kivirdim once. fakat gercekten oyle gunumuz hype dizi/vampir filmlerinden degil.

    --- bu noktadan sonra biraz spoiler alert. asagida konu ve karakterler hakkinda az biraz baslangic bilgisi var.. filmin ilk 20 dakikasini ogreneceksiniz, ona gore..---

    vampirlik temasi sadece bir arac olarak kullanilmis. filmin merkezinde, olumsuz, yuzyilardir yasayan, yuzyilardir birbirine asik bir adam and eve var. guzel olan herseye hayranlar, hoslarina giden birsey gorduklerinde, bir sure gulumseyerek kendilerini memnun eden seyin (muzik, kisi, siir.. her neyse) butunuyle tadina variyorlar.
    ciftimizin daha depresif olan bireyi adam, gittikce "zombilesen" insanlardan umidi kesmis durumda. kendi vucutlarini, dunyayi zehirledikleri yetmez gibi bu zombi kitlesinin, zaten cok az sayida olan sanat, bilim dehalarini da katlettigine inaniyor. ciftin daha umutlu bireyi eve ise hala insanliga inaniyor ve bugunun hayatini, teknolojisini (iphone'a karsi tvden goruntulu telefon sahnesi hostu) daha bir kabullenmis. adam'i depresyondan cikartmak icin yanina gitmekten baska care kalmayinca, guzelim tanca'yi birakip detroit'e gidiyor. o kavusma sahnesi, bence filmin en etkileyici saniyeleriydi. hakkini verip anlatamayacagim, izleyin, filmi bitirin, sonra tekrar o sahneye donup izleyin, o kadar guzel.
    onun disinda, muzikler sahane geldi filmi izlerken. sonra dinledigimde ayni etkiyi yaratmadilar bende ama filmle cok uyumluydular. bir de detroit'i adam'in gozunden gormek entersandi: eskiden sanata onem veren, zevkli binalarla donatilmis, cok guzel bir sehrin gunumuzdeki ghetto hali ve zombi insanlarin curutucu etkisi. filmin cok etkileyici bir karesi icin: michigan theater hall simdi bir otopark.
    kisacasi, izlemediyseniz, izleyin.
252 entry daha
hesabın var mı? giriş yap