96 entry daha
  • pek sevdiğim futbol dergisi. özellikle büyük takımlarda oynayan fakat yıldız gözüyle bakılmayan oyuncularla röportajlarını, büyük takımları toplu anlatan dosya-röportajlarını ve yer verdikleri enteresan olayları, cümleleri zevkle okuyorum.

    lakin birkaç eleştirim var, biri geçici; dünya kupası dosyasını aslında haklı olarak çok erken açtılar. brezilya'daki durumla, oyuncularla vs. ile ilgili bilgiler veriyorlar. bu başta güzeldi de, bir süre sonra enteresan gelmemeye başladı hatta biraz dünya kupasını gözümden düşürdü. yani çok erken havaya girip beklerken yorulmuş gibi hissettim tam olarak böyle olmasa da. daha iyi konular bulabilirlerdi. örneğin bir top ustasına ayırdıkları bölüm vardı geçtiğimiz aylarda, onu merakla okumuştum. dükkanın fotoğrafları vs. çok güzeldi. sürekli brezilyalı oyuncuların "evimizde oynayacağımız için çok heyecanlıyız. kupayı kazanmayı umuyoruz. takımımız çok iyi. scolari baba gibi..." vb. cümlelerini okumaktan sıkıldım.

    ikincisi ise pek türkiye'deki ekibin elinde olan bir şey değil; röportajların aynı tip yapılmasını sevmiyorum. aynı şablon ve hikaye ile... mesela son sayfada kendi 11'ini yapan futbolcular daha ilginç geliyor. en azından araya birkaç farklı röportaj koyabilirler. teknik konulara pek girmiyorlar, bu yayın politikasına hak verebiliyorum.

    son olarak, bu türkiye'deki ekibin elinde; "türkiye'deki genç oyuncular", "kimler avrupa'ya gidebilir" vb. dosyalardan da çok sıkıldım. sanki milli takıma 5 tane düzgün kadro kuracak durumdaymış türkiye de, oyuncu patlaması yaşanıyormuş gibi... zaten gençken iyi durumda olup kaybolan yetenekler tüm dünyada epeyce var, söz konusu türkiye olunca bu katlanıyor. yani orada "zaten" bildiğimiz oyuncular dışında biraz gereksiz bir okumaya girişiyoruz gibi geliyor.

    dergide son zamanlarda brezilya 2014 dünya kupası bölümüne başlayıp, sıkılıp atlıyorum, ödül verilen taraftar yanıtları için zaten yer çok dar, kapsamlı yanıt vermek mümkün değil o uzunlukta sorulara; o kısmı atlıyorum. sonlarda reklam benzeri, oyuncuların tavsiye verdikleri bölümler var, orada eğer bir uzman görüşü görmezsem kayda değer bir şey gözüme çarpmıyor.

    son sayıda yapılan arda turan röportajı harikaydı, erman özgür'ün yazıları hep öz, öğretici ve yine bu aya özgü "alt liglerde yaşanan eğlenceli olaylar" (başlığı hatırlamıyorum fakat anlatılan buydu) bölümünü okumaya başlarken zorlandım ancak çok beğendim (belki ilk yazı daha iyi seçilse daha çekici olabilirmiş). bu tip şeylere yer ayırabilirler.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap