8 entry daha
  • shinkai elinden çıkan filmlerden izlediğim ikincisidir. zaten topu topu beş tane anime izledim. 5 centimeters per second izledikten sonra merak edip kimin elinden çıkmış bu dedim ve shinkai ile karşılaştım. hata etmemişim buda diğeri kadar iyiydi.

    --- spoiler ---

    diğer filmde olduğu gibi saf, temiz duygular ile karakterleri birbirine, bizi ise filme bağlıyor usta. usta diyorum çünkü özlem duyduğumuz duygusallığı o kadar güzel harmanlıyorki bu adam imrenerek izliyorsunuz.

    15 yaşında, ailevi problemler yaşayan ve yalnızlık çeken bir lise öğrencisi ile karşılaşıyoruz bu filmde. liseli kardeşimiz çevresindekilerin inançsızlıklarına rağmen tutku ile ayakkabı tasarlıyor ve gelecek hayalleri ile birlikte çevresindeki kocaman dünyayı merak ediyor.bir gün sadece yağmur yağdığında gitmek üzere karar aldığı bahçedeki kamelya'ya vardığında hoş bir kadın ile karşılaşıyor. bu kadın, gencimizin merak duyduğu dünyaya ait bir insan ve hepimizde olduğu gibi ulaşılamayan daha tatlı ve hoş geliyor. gel zaman git zaman gözümüze sürekli sokulan pamuk ayaklara sahip genç kadınında henüz adımını attığı gerçek dünyaya alışamayıp arada kaldığını ve tutunacak bir fidan, bir ilham ve çıkış yolu aradığını anlıyoruz. genç kadın, beklentisiz, saf sevgi karşısında kayıtsız kalamıyor fakat şartlar işte ne yaparsın. aklına kötünün gelmediği genç liseli, bu depresyona girmiş genç kadının bir nevi koltuk değneği olup, içindeki inanç ve hayalleri ile onun için ilham kaynağı oluyor. kendisi ise bir süre sonra acımasız gerçekler ile karşılaşıp kendine tutunacak bir amaç belirleyerek ilerlediği yolda adımlarını sağlamlaştırıyor.

    --- spoiler ---

    benim anladığım buydu. nitekim herkesin algıları farklıdır, -sen nerenden anladın be kardeşim insaf- diyenler olabilir. demesin.
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap