9 entry daha
  • nükleer teknoloji ve nükleer enerji arasındaki farkı bilmeyen veya kasıtlı olarak görmezden gelenler, şimdi de böyle bir savunma uydurmuş galiba.

    nükleer teknolojiye sahip olmak, yani radyoaktif materyalleri üretebilecek / dönüştürebilecek teknolojiye sahip olmak için mutlaka nükleer santrale sahip olmamız gerekmiyor. şu anda sahip olduğumuz gibi bir nükleer reaktör de, kapasitesi arttırılıp işlerlik kazandırıldığı takdirde orta ve uzun vadede işe yarar.

    tabi bunun için, öncelikle eldeki mevcut reaktörün hakkını verebilmek, onu işletip bakımını yapabilmek gerekiyor. sahi, son zamanlarda nükleer araştırma merkezimizden bir ses duydunuz mu?

    hal böyleyken, nükleer santral istemeyenleri, türkiye'nin gelişmesini istemeyenlerin oyuncağı olmakla suçlamak komik. bütün dünyanın bize komplo kuruyor olduğunu sanmamızla ilgili bir şeyler karalamıştım zaten daha önce; tekrarlamayayım, bu satıra kadar sabırla okuyup da ne yazdığımı merak edecek biri varsa buyursun: (bkz: #42289062)

    bir de unutmadan, kullanmayı bilmediğiniz / kötüye kullandığınız zaman, cerrahın elindeki neşterden daha korkunç bir şey yoktur. düzgün işletilmeyen ve denetlenmeyen bir nükleer santralin neden olabileceği bir felaketi, hayal bile edemiyorum. düzen ve disiplin konusunda dünyaya örnek olan ve aynı bizim gibi deprem kuşağında yer alan japonya'da 2011 yılında neler olduğunu unutmayalım. ali kemal kafasıyla "biz bu işi beceremeyiz" demiyorum elbet, ama coğrafi şartlarımızı ve mevcut yaklaşımlarımızı gözardı etmek de büyük bir hata olur.
76 entry daha
hesabın var mı? giriş yap