98 entry daha
  • --- 1x6 spoiler ---

    bölümde nihayet vampir kelimesinin telaffuz edilmesi, dr. frankenstein'ın shelley şiirlerinden alıntı yapması, kalbe kazık saplayıp kafa kesme muhabbetinin geçmesi gibi harikulade göndermeler vuku bulmuş olmakla birlikte, koskoca van helsing'in frankenstein canavarı tarafından piç edilmesi gibi tatsızlıklar da yaşandı. özetle sezon finaline iki hafta kala ortalama bir bölüm izlediğimizi söylemek mümkün.

    ayrıca artık eminim ki senaristlerin frankenstein canavarını tiyatro emekçisine dönüştürmeleri kesinlikle phantom of the opera karakterine gönderme. sonuç yine canavar/phantom karakterimiz açısından hayal kırıklığı, fakat bu sebeple bok yoluna giden de maalesef van helsing. kendisinin az evvel bahsettiğim kalbe kazık çakma mevzusunu açması ve bu konuda tecrübeli olduğunu belli etmesi de, dizide izlediğimiz olayların dracula'nın hakk'a yürümesi sonrasında geçtiği izlenimi veriyor. umarım yanılırım ve hazır ikinci sezon onayını da almışken dracula'yı sezon sonu kötüsü olarak izleyebiliriz.

    josh hartnett'ın dorian gray ile birlikte geçirdiği günah gecesi sonrası walk of shame eylemi gözlerden kaçmadı. kurt mevzularına da giremedik henüz bir türlü, son iki bölümü bekleyeceğiz artık.

    doktor frankenstein dişlek olsa da feci yakışıklı. bir de nedense hikayesi kendi elleriyle yarattığı "canavar" ile paralel ilerliyor sanki. ikisinde de belirgin bir ait olma, sevilme, takdir edilme ihtiyacı mevcut. tek fark canavar am peşinde, frankenstein'ın ise o taraklarda bezi yok gibi görünüyor. dorian gray ile tanışsalar ya.

    eva green çok güzel. pembe sıçıp gülsuyu kokulu osurduğuna yemin edebilirim.

    bununla birlikte sezon sonuna kadar bütün ana karakterleri dorian gray'e siktirmeden rahat etmeyecek yapımcılar belli ki. geriye sadece mr. murray ve dr. frankenstein kaldı, tehlikenin farkındayız.

    son iki, hadi bakalım.

    --- 1x6 spoiler ---
662 entry daha
hesabın var mı? giriş yap