147 entry daha
  • --- spoiler ---

    modern, bencil ve yalnızlığa mahkum olmuş/kalmış kent soylu insanın trajedisini anlatan nuri bilge ceylan filmi.

    işin tuhafı (ve belki acısı) bu filmi izlerken daha çok kendimi mahmut'un tarafında gördüm. onunla özdeşim kurdum. yusuf'un belki ve aslında tüy kadar hafif ağırlıkta olması gereken zamansız ve gittikçe uzayan zorunlu misafirliği, beni mahmut adına rahatsız olmaya itti. ayakkabıları koktu, ben daraldım. mahmut'un porno gecesini baltaladı, "siktir git artık" dedim. evde sigara içmeye başladı, banyoyu kirli bıraktı. hele en son mahmut'un azarlarına rağmen, gecenin bir yarısı yerde sürünen ve ateş eden oyuncağı çalıştırması, üstüne üstlük de sırıtıp gülmesi, beni deli etti. mahmut'la beraber ben de rahatsız oldum. ama yusuf gördüğü duvar gibi soğuk insan yüzünden sonra, bir de hırsızlıkla itham edilince bu artık herkesi sıkan misafirliğe son verdi ve mahmut'un evini terketti.

    sonunda önce farecik, sonra sevdiğini sandığı bütün kadınlar, sonra da yusuf, mahmut'u terkedince ve mahmut kendi sarayının biricik soytarısı olarak kalakalınca, yusuf'tan emanet sigarayı alıp beton gibi soğuk bir istanbul'a karşı tüttürmeye başladı uzun samsun'un dumanını.

    bize kalan da; balkonda sigarayı arka arkaya yakıp; yalnızlığımıza, bencilliğimize, katılığımıza, acımasızlığımıza, merhametsizliğimize, vurdumduymazlığımıza, krallığımıza, soytarılığımıza, bilgeliğimize, deliliğimize, azizliğimize, düzenbazlığımıza, yalancılığımıza, kapıyı üzerine örttüklerimize, dışarıda bıraktıklarımıza, dönüp bakmadıklarımıza, unuttuklarımıza, umursamadıklarımıza, hülasa katmerli zalimliğimize saygı duruşunda bulunmak oldu.

    --- spoiler ---
241 entry daha
hesabın var mı? giriş yap