61 entry daha
  • yapan biri olarak, hatta hazirligi da atlamis biri olarak kesinlikle tavsiye etmedigim.

    hayir, oyle gezin, sosyallesin, eglenin tavsiyesi vermeyecegim...

    tek basina okul bitirmek bir boka yaramiyor. okul her halukarda bitecek arkadasim. sakin ol. onemli olan bittiginde senin hangi deneyim ve yeteneklere sahip olacagin.

    sunlari yapmadan bitirme sakin:

    1- duzgun bir staj. oyle 3 haftalik fotokopi cekme staji degil. birkac teknik ve is yetenegi ogrenebilecegin, projelere dahil olabilecegin ve ilk is deneyimini kazanabilecegin bir staj.

    2- yabanci dil. ingilizce bildiginizi zaten varsayiyorum. yok bilmiyorsaniz universite okudugunuz hata. hemen yogun bir kursa yazdirin kendinizi. ama ingilizce tek basina yeterli degil. mutlaka yanina almanca, fransizca, flamanca gibi fark yaratacak dilleri ogrenmeye bakin. ozellikle yurtdisinda kariyer yapmak isteyenler mutlaka 2. hatta 3. yabanci dili ogrenmeli. bildiginiz diller kimi zaman isverenin ana kriteri olabiliyor.

    3- ehliyet. sallanmayin ve otomobil ehliyetinizi alin. yok eger sallarsaniz birgun ehliyetiniz yok diye ise alinmadiginizi ogrenecek ve uzuleceksiniz. o ehliyeti al arkadasim, kenarda dursun.

    4- yurtdisi deneyimi. artik erasmus mu olur, yaz okulu mu olur ne olursa bir dal al arkadasim yurtdisindan. hem yabanci diliniz hem de ufkunuz gelisecek. sonra yarin birgun is yaparken yabanci biriyle muhatap oldugunda kabak gibi kalmayacaksin.

    ha ben ne mi yaptim? bunlarin hicbirini yapmadan mezun oldum 4 yilda. simdi bunlarin hepsini yuksek lisansimda yaparak arayi kapamaya calisiyorum.
54 entry daha
hesabın var mı? giriş yap