2 entry daha
  • 2 yıldır çıktı çıkacak deyip nihayetinde toei nin 20. yıl şerefine sürdüğü anime.

    remake olmasına üzüldüm. elbette 94 teki çizim kalitesine göre çok ileri ama bizi hiçbir zaman heyecanlandırmayacak.

    200 bölüm çektikten sonra sürdürmemek mantıklı ama neden olmasın? galaksi savaşçısının evren dengesini korusun diye içine hapsettiği ve sonra galaxia'ya döndürdüğü kaos, başka şekilde tehdit edebilirdi.

    gel gelelim yeni sailor moon ve diğer savaşçı tasarımlarına.

    bir kere çok süslü olmuşlar öncekine göre. kollar ve bacaklar aşırı incelip uzamış, ruj gelmiş kakküller vurgulanmış. ben pek sevemedim. yine de kızlar o zarif halleriyle güzeller, küçükken platonik olduğum makoto kino sahneye nasıl çıkacak meraktayım. ay ve gezegen savaşçıları 7/10

    mamoru chiba, nam-ı diğer tuxedo mask, ki anime aleminin tartışmasız yakışıklılarından biridir, asilliğinden zerre kaybetmemiş. fakat ilk bölümden smokinle gündüz gezmek nedir olm? ilkinde yeşil ceket ve kahve pantolonu ile gözüken züppe idi, burada gün ortasında bile smokinle gezen salon beyfendisi. yine de alemi sallıyor, 10/10

    yan karakterler, eski neşelerinden kaybetmemişler. naru-chan, bayan haruna sakurada (taş taş), umino biraz daha özenli çizilmiş. shingo yine gıcık (ben olsam eve almazdım diyor, piç işte), anne yine öfkeli. motoki'yi neden biraz ibnemtrak yapmışlar anlamadım son 5 yıldır anime erkeklerinde şaft kayması var, mamoru'yu zorlar bir tipken şimdi fatih ürek ağızlı olmuş. kıssadan hisse totalde iyiler 9/10

    kötü karakterleri tam göremedik. jadeite, ilk seride çıkan ilk kötümüz. karizmasından kaybetmemiş. ileride nephrite gelecek, şimdiki küçük kızların aklını çelecek, kazık kadar büyük kadınları küçücük kız gibi pırpır ettirecek mi? kötü askerler daha estetik çizilmiş, fena değiller ama ben tam kötü havası görmedim. 8/10

    gelgelelim konuya.

    konuda hafif törpülenmeyi, sailor moon fanları fark ettiğini düşünüyorum. mamoru, ilk çekimde (1994) tuxedo mask olduğunun farkında değildi, krize giriyor ve kimliğine bürünüyordu. hatırlarsanız, 7 kristalden ilkini alınca onun gücüyle kimliğini öğreniyordu (ikinci veya üçüncü de olabilir, bilemedim.)

    remake de ise, gümüş kristal hadisesi direkt ortada. belki onu bulmak için "aa lan 7 tane vardı, birleştirecektik" muhabbetine tekrar girerler belki bilmem ama, başta pat diye konulması, sanki böyle devam edecek gibi. luna, sailor moon a direkt kimliğini tanıttı, bu tanıma evresi galeyana neden getirildi anlamadım.

    ve şimdiden uyarıyorum, o final sahnesini öyle bir tekrar çeksinler ki, işte bu diyelim. çocuk halimizle helak olmuştuk final ve önceki bölümünde. bu seride onun altına düşmesinler.

    silahlara geleyim.

    bu seride isteğim, ilk sezonda çıktığı gibi kaybolan kılık dönüşüm kalemini çokça kullanması, sanırım herkes içinde uktedir.

    salior moon'un taktığı tacı kullanımı ve silah haline getirilişinde iyileştirme yapmışlar. beğendim.

    broş, biraz tırt, dönüşüm ise 20 yıl sonraki teknolojiye göre iyi çekilse de, ilk çekildiği halinden tırt, sevmedim.

    ----

    seslendirmeye geleyim.

    toei, sağolsun, seslendirme sanatçılarını aynen korumuş gibi ya da aranje ile ilk serinin karakter seslerine yaklaştırmışlar. çok memnun kaldım.

    mimik ve jestlere değineyim.

    bir kere ciddi anlamda azalma gördüm, üzüldüm. usagiyi yapan biraz da o mimiklerdir. usagi burada adeta salonkızı gibi, o şapşal sulugöz hali çok törpülenmiş. üzüldüm.

    keza diğer karakterlerde de öyle.

    neyse, herkes için hayırlı olsun. 20 yıl sonra, düzgün bir teknolojiyle tekrar çekilmesini hak ediyordu sailor moon.

    tsuki ni kawatte, oshioki yo!
77 entry daha
hesabın var mı? giriş yap