176 entry daha
  • okul hakkında yorum yapmadan eğri oturup doğru konuşmak kanısındayım. öncelikle rahmetli kadir has'ın binbir emekle bir araya getirdiği 3 kampüsten oluşur bu okul.
    *cibali(ana kampüs); fakülteler burada bulunur. gayet güzeldir evet açık alanı bahçesi küçüktür ancak taksim, beşiktaş hatta ortaköy arka bahçeniz kadar yakındır size.
    *fakültelere gelince iletişim fakültesi türkiye genelinde ilk 3'e girebilecek kadar iddialıdır. hukuk fakültesi ise vakıf üniversiteleri arasında ilk 3'e girebilecek kadar iyi bir kadroya sahiptir. bu fakültelere girebilecek adaylara sonuna kadar tavsiye ederim. diğer fakülteler de "eh işte" konumundadır diyebilirim.
    *evet yemek ücretleri fazladır ancakbu bütün vakıf üniversitelerinin sorunudur biz öğrenciler olarak hava çok kötü olmadıkça okul dışında yemeği tercih etmekteyiz.
    *aydınlık bir öğretim kadrosuna sahip üniversitedir hukuk hocaları bile gayet sohbet edilebilir düzeydedir, düzgün bir öğrenci olursanız neredeyse hiç bir hocayla sorun yaşamazsınız.
    *hukuk fakültesi için konuşayım hocalar düzgün çalışan hiçbir öğrenciyi en azından gıcıklığına bırakmalar. (1 tanesi hariç süpriz olsun geleceklere :) )
    * herkes ıt dersi alıyor yazılmış hukuk fakültesinde böyle bir ders kesinlikle yok.

    "eksisi hiç yok mu ulen" derseniz sayayım efendim ;

    * evet bys çöker kalkardı eskiden ama son ders seçimini günlere böldüklerinden artık yoğunluk olmamakta ve dolayısıyla çökmemektedir.
    *bahçelievlerdeki hazırlık sıkıcıdır bir an önce bitirmek ister insan hazırlığı.
    * evet zam problemi vardır her sene 2000tl zam yaparlar.
    * bazı züppeler vardır ancak hukuk ve iletişim fakültelerinde sayıları çok çok azdır.
    * selimpaşa kampüsü(2 yıllık ve uygulamalı bilimler myo) öğrencileri okul bizi üvey evlat gibi görüyor diyorlar nedenini bilmiyorum çok uzaklar diye heralde.
    * hukuk fakültesinde seçimlik derslerin kontenjanı az açıldığından istediğiniz dersin kontenjanı erken dolabilmekte kalan seçimlik derslerden birini tercih etmek zorunda kalabiliyorsunuz bu yüzden de mecburen ders seçim zamanlarında "erken kalkan yol alır" mantığıyla sabah 10'da bilgisayar başında ders seçme yarışına giriyorsunuz. bence hukuk fakültesinin en büyük eksisi budur. acilen çözüm gerekmetedir.

    not : hukuk fakültesi öğrencisiyim sorularınız olursa mesajlarımı yeşillendirebilirsiniz dibine kadar yardımcı olmaya çalışırım.
    aklıma geldikçe bu entry 'edit' lenecektir.

    edit 1 : okula gelecek arkadaslar, okul yonetiminin kar yagisina karsi ilginc bir direnci var neredeyse kiyamet kopacak kadar yagsa tatil ediyor okulu yani bu konuda ogrenci dostu oldugu soylenemez .
    edit 2 :bugunlerde sevgili hukuk fakultesi dekanligimiz biz ogrencilerine yaz staji ve zorunlu staj icin turkiye'deki onde gelen hukuk burolarini okulumuza davet etmis . bize hem sektoru tanima sansi vermis hem de bu burolara cv'lerimizi bizim adimiza teslim etmistir . buradan emegi gecen herkesi takdir etmek ve tesekkur etmek isterim . kanimca bu dekanligin ogrencilerine tanidigi en buyuk sanslardan biri olsa gerek.( editlerim devam edecektir , takipte kalin efendim ...)
    edit 3 : hukuk fakultesindeki secmeli ders kontenjanlari arttirilmis ve derler gecen sene yeniden dizayn edilmistir. soyle ki, fakultede 3 tane kulvar var artik. siz eger belli bir kulvardan belirli bir sayida secmeli ders alirsaniz fakultesi size mezun okurken artik diplomanin yaninda salliyorum "ticaret ve ekonomi hukuku uzmanlik sertifakasi" gibimsi bir belge veriyor. bu belge de en azindsn cv'nizde dolu ve dolgunluk yaratiyor. khas hukuk fakultesi haric ben baska okulda boyle bir uygulama duymadim acikcasi ve kanaatimce bu da okulun guzel bir artisi konumunda.
    edit 4 : yemek ucretleri ise aslinda cok da pahali degildir yukarida biraz goz korkutucu yazmisim ancak rakam vermem daha aciklayici olacaktir. ornegin okulun yemekhanelerinin birinde etli 3 kap yemek 9.5 tl. yani yaninda icecekle 11-12 tl'ye gayet doyabiliyorsunuz. ha tabi ki devlet universitelerinde ayni yemegi(lezzet olarak yanina yaklasamazsa da) 5? ya alabiliyorsunuz o ayri.
157 entry daha
hesabın var mı? giriş yap