40 entry daha
  • malesef ki henüz taşıdığı önem anlaşılmamış afrika kaynaklı ve her geçtiğimiz gün yüzlerce insanın hayatını kaybetmesine yol açan virüs.

    şöyle ki afrika kaynaklı çıkmış olsa da bölgeye gönüllü olarak tedaviye giden kimi doktorlara dahi bulaşmıştır. yakalananlar için kesin bir tedavi yöntemi söz konusu olmasa da yayılmanın önüne geçmek için karantina uygulamasına başvuruluyor.

    geçtiğimiz günlerde dr. kent bradley aldı bir şahıs hastalığa yakalandı ve özel tek kişilik stabil bir uçakla u.s'e getirildi. dramatik bir hikaye var ortada. karısı 45 dk boyunca bir camın arkasından konuşmak zorunda kalmış.

    u.s'in belirttiğine göre her ne kadar kesin bir tedavi yöntemi olmasa da kendileri hastayı karantina altında bulundurarak olabidiğince hayatta tutmaya çalışacaklarmış. yani asıl nokta hastanın kurtulması değil enfeksiyonun tanınmasıymış.

    görüldüğü gibi avrupa ve amerika ülkelerine yayılmaya başladı virüs ki bu ülkeler epey tedbirliler. bizdeyde havalimanında anca kemer kontrolü yapıldığı için yakında türkiye'de görüceğimizi düşünüyorum bu virüsü. ondan sonra kaşınıp dursunlar. kuş gribinde tavukları kestikleri gibi ülkede olmayan maymunlara göz koyarlar artık.

    umarım sivri zekalı yöneticilerimiz seçimlerden biraz zaman bulur da önlem almayı akıllarına getirir.

    kaynak: u.s. ebola patient at atlanta hospital
    http://www.cnn.com/…ealth/ebola-outbreak/index.html
207 entry daha
hesabın var mı? giriş yap