183 entry daha
  • burada george carlin, emma goldman gibilerinin beylik laflarını örnek verenlere soruyorum cidden salak mısınız, yoksa çok mu safsınız. aloo, adam diktatörlüğünü ilan ettirecek, gören de alelade bir mahalle muhtarı seçeceksin sanır. cumhurbaşkanlığı seçimi kisvesi altında diktatörlüğü onaylama referandumu bu, hatta öyle ki adamların seçmen kitlesi bile daha önce aldığı oylardan yüz bulup, bu seçim sonunda malum şahsı cumhurbaşkanı değil devlet başkanı olarak göreceğini ilan ediyor. (bu sözleri yandaş kanallarında duydum gördüğüm kadarıyla sosyal medyada da açık açık yazıyorlar) ve buna karşı durmanın yegane yolu ister beğen ister beğenme oy kullanmaktır.

    george carlin'in oy kullanmıyorum demesinde herhangi yanlışlık yok, hatta düşününce hak bile verilebilir, çünkü abd'de 2 partili bir sistem var ve bu iki partinin yaptığı icraatlar arasında öyle pek bir fark yok. görünürde cumhuriyetçiler daha muhafazakar, demokratlar daha sola göz kırpan (ama solla alakası olmayan) liberal bir anlayışa sahipler. ama hepsi o kadar, zaten seçilmiş bir başkanın öyle tek adama dönüşebilme durumu da yok, görev süresini tamamlayan ya da seçimi kaybeden ceketini alıp beyaz saray'ı terk ediyor. tamam ideal bir demokrasi değil ama iyi kötü işletilen bir sistem.

    diğer taraftan burada demokrasi mi kaldı, yarınki seçim belki de demokrasi namına yapılacak son (veya sondan bir önceki ) seçim, yok islamcı adaya mı oy vericez yok teröriste mi oy vericez tarzı tatavalar, verme sen, boşver harbiden de islamcıya mı oy vereceksin, varsın diktatör gelsin başımıza, mazallah islamcıya oy vermen ortamlarda karizmanı çizer o yüzden hiç zahmet etme, twitter'da filan sikimsonik emma goldman alıntıları yap, "oy vrmk bişilri dğştirse ysaklnrdı :ss" diyerekten rt, fav kas. diğer taraftan, komada olan ülkedeki demokrasinin yarın fişini çektiklerinde, "ben oy vermedim o yüzden kaybeden tarafta değilim" diye dolan etrafta.

    bir mucize olsun da şu diktatör heveslisi şahsiyet seçimi kazanamasın, yoksa oy kullanmayıp tatava yapanlar geriye dönüp bakıldığında 2010'daki yetmez ama evetçilerin anıldığı şekilde anılacak.
827 entry daha
hesabın var mı? giriş yap