3414 entry daha
  • şu an bahsedildiği gibi çıkması halinde kesinlikle adaletsizlik ve haksızlıktır, ancak gidenleri suçlayabilir miyiz? yanlış bir şey mi yapıyorlar, bence hayır. birincisi bunu böyle uygulayanlar, parası olmayana seçenek sunmayanlar asıl sorumlular, ikincisi az sonra aşağıda açıklayacağım gibi bu olay aslında bir fırsattır ve bu fırsattan faydalanmak yanlış bir şey değil, çünkü durumun kendisi sıkıntılı ve asıl problem ise fırsatı yalnızca paraya indirgemekte.

    bir yerde doğrudan bahsedebilmek için onun inşa edildiği zeminin/kuralların/düzenin de doğru, sağlam olması gerekir, yoksa neyin doğru neyin yanlış olduğu belirsizleşir. ben bu tür olayları şuna benzetirim hep, matematikten şöyle bir örnek vereyim,
    1=2 => (ise) 3 (ya daha herhangi bir sayı)=47289472934 (ya da herhangi bir sayı) yazılabilir, niye? temeli yanlış çünkü, o saatten sonra doğru nereye çekersen oraya gelir.

    bunda da bunu görmek mümkün aslında. öncelikle şu anki askerlik sistemi herhangi bir yaraya merhem olmadığı gibi verimsiz ve problemli. eğer terör gibi unsurlar nedeniyle buna ihtiyaç duyuluyorsa, bunlarla mücadele etmek profesyonellerin işi, yoksa zaten yaşadığımız gibi binlerce masum can gidiyor, ve en az bir o kadar da aile hayatını acıyla devam ediyor. yok eğer terör gibi bir nedene bağlı değilse şu anki sistem, bunca askere gerek yok, bir çoğumuzun çay götürmekten daha ulvi görevi olmadığı bir yerde bedava iş gücü başka yollardan karşılanabilir. kaldı ki her ne kadar hepimiz ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak kadar ve nitelikte yerlerde çalışmasak da ciddi bir iş gücü kaybı.

    asıl zemini kaydıran ve üst yapıda yanlışı doğruyu belirsizleştiren nokta ise şu, hani hep deniyor ya ülkede terör devam ettiği sürece bedelli söz konusu olamaz ya da olmamalı diye. tamam da terör gerçekten bitirilmek isteniyor mu, yani yetkisi olanlar bunu ne kadar milletin yararına kullanıyor, binlerce insan hiç uğruna gidiyor. taviz vere vere tepene çıkardığın adamların karşısına eli kolu bağlı masumları göndermenin hiç bir mantığı yok. zaten gerekli hiç bir şey yapılmıyor. hele ki malumunuz son yıllarda barış(!)ımıza ve demokrasi(!)mize zeval gelmemesi için davul zurnalarla mı karşılamadık, kesilen yollara, alınan haraçlara, bayrağımızın indirilmesine sessiz mi kalmadık, heykellere, anıt mezarlara mı göz yummadık, kurucularına saygı da kusur mu ettik, istenmeyen durumlarda verilebilecek tepkilerin en güzellerinden olan sabır ve güç testini başarıyla geçerek kimsenin bizim sabrımızı zorlamamasını ve gücümüzü test etmemesini güzel güzel tembihlemedik mi. yani işin özü bir taraftan kepçeyle verdiğini, diğer taraftan kaşıkla almaya çalışmanın kime nasıl bir faydası olabilir.

    peki durum buyken, böyle bir bedelli adaletli mi? kesinlikle değil, parası olmayanı yine yukarıdaki dipsiz kuyuya atmış oluyorsun. peki ortada dipsiz bir kuyu varken kurtarabildiğin kar mı? evet, bu kuyuya ne kadar az kişi düşse o kadar iyi.

    temenni ettiğim ise bedellinin çıkması, ancak farklı bir yolla parası olmayan adamın da bundan faydalanabilmesinin sağlanması.
25381 entry daha
hesabın var mı? giriş yap