149 entry daha
  • --- spoiler ---

    şimdi...yamulmuyorsam japonlar bu godzilla denilen mahlukatı uzun zaman esas oğlan niyetine kullandılar. esas oğlan derken elbette filmin iyi adamı olmasından bahsediyorum.

    ilk versiyonları sinemada izlemiş bir adam olarak (evet 80 lerden bahsediyoruz) açıkçası özellikle filmin başlarında o tadı verdi. hatta konuyu okumadan izlediğim için 90 ların japonya'sında geçecek diye düşündürdü başta (ve hatta keşke öyle olsaydı), elbette sonradan klasik "amerikan" etiketi yapışınca etkiyi bir ölçüde kaybetti.

    aslında bu tür filmlerin çıkış noktasında insanları yaratıklarla ürkütmekten çok, çaresizlikleri üzerinden ürkütmek yatıyor. okul otobüsinde kaderine razı bir şekilde godzilla'yı izlemek (köprü sahnesi), ya da trende hapis kalmışken böceğin ortalığının a... koyduğunu görmek gibi. şehirdeki yıkımı efektler bazında iyi yansıtabildikleri için bence bu anlamda sınıfta kalmamış.

    genel olarak beğendim mi? evet eskiden izlediğim orjinal godzilla'yı anımsattığı için beğendim. filmin ilk amerikan versiyonu gibi jurassic park bozması bir formatta olmasındansa, japon versiyonundaki gibi devasa canavarların şehrin ortasında birbirlerine girmeleri bence daha keyifliydi.

    sonuç olarak hoş zaman geçirmek için izlemeye değeceğini düşünüyorum. özellikle benim gibi 70 lerde doğup 80 lerde orjinal seriden en az bir iki film izlediyseniz o tadın iyi kötü devam ettiğini göreceksiniz ki, e bu da izlemek için fena bir neden sayılmaz.

    --- spoiler ---
141 entry daha
hesabın var mı? giriş yap