221 entry daha
  • scarlett johansson'ın müthiş oyunculuk sergilediği film. filmi çok beğendim, herkes gibi benim için de filmin sonu beklediğime yakın değildi. buna rağmen filmde verilen mesajları anlamlı buldum. bilginin paylaşılması meselesi gibi..

    --- spoiler ---

    limitless'da da aklın yüzde yüzünü kullanma konusu ele alınmıştı. bu yüzden karşılaştırma yapmak farz oldu gibi. limitless ile karşılaştırdığım zaman çok daha mantıklı bir zeka kullanımı ve etken madde görüyorum. limitless da tek seferde hemencik %100 kapasiteye ulaşmayı sağlayan, elden ele gezen, ne olduğu belirsiz sikko bir hap vardı, nasıl elde edildiği bize hiç gösterilmedi. laf arasında bile geçmedi. ve elde eden yada ettiren her kimse, hapı kullanıp beyninin tam gücüne ulaşması gerekirdi.

    bunun haricinde; zekasının yüzde yüzünü kullanan adam piyano çalmayı öğrenip kitap okuyor falan... beynini tamamen kullanan adamın buna ihtiyacı olur mu?! lucy'de etken maddenin içeriğinden biraz bahsedildiği için ve aslında bilinçsiz şekilde aktifleştiği için mantığa daha yakın. lucy'nin hemen tam kapasiteye ulaşmaması da aynı şekilde akla yatıyor. aklını kullanma yöntemi, hareketleri ve bünyeye verdiği etkiler de daha gerçekçiydi limitless ile karşılaştırıldığında..

    buna rağmen finaldeki flash disk saçmalığına inanamadım. evrenin, aklın ve insanlığın sırrı flash diskte. pes...
    son olarak da; bence filmi i'm everywhere deyip bitirmelilerdi. ve i'm everywhere en azından 3310 dan hallice telefon ekranında değil de daha etkileyici bir formatta gösterilmeliydi.

    --- spoiler ---

    öte yandan sanki film bitmemiş izlenimi verdi, devamını çekerler mi ki?
650 entry daha
hesabın var mı? giriş yap