18 entry daha
  • bir iki dinciyi gene saçmalatmış söylem. biri hatta almış gazı 'big bang kuranda var' bilem demiş. hahaha. neşe kaynağısınız yemin ediyorum.

    büyük patlama öncelikle bir teoridir. kesin bir gerçeklik değil. şuan için insanoğlunun oldukça sınırlı olarak kavrayabildiği evrenin oluşumuyla ilgili şuan için ortaya koyabildiği en geçerli teori. bak dizisi bilem var: the big bang theory
    yani bu demek oluyor ki bundan belki on, yirmi, elli yıl sonra kulağa insanların dünyanın düz olduğuna inanması kadar komik gelme ihtimali var. o zaman napacaksın? gene götünüzden bir ayet uydurup veya yorumlayıp 'ahanda aslında yazmıyormuş' mu diyeceksin?

    işin başka bir boyutu, eğer kuranda büyük patlama kesin gerçeklik olarak varsa o zaman kuran kendisiyle çelişiyor demektir. büyük patlama evrenin oluşumuna bilimsel bir açıklama getirir. ilk atom çekirdeği nasıl oluştu, bundan ilk hidrojen, helyum atomlarının oluşması, sonra bunların yıldızları oluşturması, daha sonracıma ölmekte olan yıldızların patlamasıyla açığa çıkan karbondan bizim oluşmamız. farkındaysan adem havva masalıyla epey çelişiyor. neyse siktir et sen fazla farkında olma ortaokulda din dersi hocandan duyduğun 'herşey kuranda yazıyor gençler' retoriğine biata devam et. arada bir de bizleri eğlendir burada.

    edit: dumanmış. hahah. editle editle. zaten hayatınız da kuranı editlemekle geçti. diyorum ya fazla gaza gelmeyin big bang, bulut, duman vs diye. teori değişir götünüz gene açıkta kalabilir. bu arada kuran sağolsun bütün bu bilimsel teoriler islam aleminin 1400 yıldır önünde demek ama nedense bu teorileri hep ateist veya hristiyan bilimadamları ortaya koyuyor. ilginç.
74 entry daha
hesabın var mı? giriş yap