• öncelikle haberin linki şöyle: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27193953.asp

    konu özetle şu: kerry, davutoğlu ile görüşmeye gidiyor ve başbakanlık binasının sadece kerry'nin geçmesine izin verilen kapısından elini kolunu sallaya sallaya içeri giriyor. buraya kadar normal çünkü protokol bu.
    fakat sonrasında kerry'nin ekibi de arkasından geliyor. bizim başbakanlık binasının koruması da bunların önüne geçiyor bir şeyler söylüyor.
    oradan çantasını omzuna asmış bir amerikalı geliyor ve bunu kolundan tutup "koçum bir saniye şöyle az kenara çekil sen" diyerek arkadaşlarını içeri alıyor.
    bizim arkadaşın yüreği burkuluyor ve sonrasında arkadan gelen dışişleri sözcüsü psaki ve arkadaşının önüne duvar gibi dikiliyor. el kol yapıyor "şuradan yürüyün dümdüz, sonra sağa dönün ha o kapıdan girin" minvalinde hareketler ile derdini anlatmaya çalışıyor. omzunda çantalı arkadaşımız yeniden geliyor bunu kolundan tutuyor "lan sen hangi köyün türküsünü okuyon" edasıyla kapı gibi kenara açıyor ve arkadaşlarını içeri alıyor.

    bizim protokolümüz de böylece başbakanlığın kapısı sayesinde yarılıp geçiliyor.

    kısacası amerika'nın bize saygı duymamasıdır. ha niye duysun orası ayrıdır.
    ama hadi bizim adamlar gitsin orda bir girmeye çalışsın bakalım. o zaman işte komedi olur. başlığı da kerry'nin ekibinin başbakanlık korumalarını yarması olur muhtemelen. her ne kadar müthiş eğitimli ve çok kaliteli korumalar olduğuna inansam da işte ağanın eli tutulmuyor, kenara geçiyorsun.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap