24 entry daha
  • şimdilik hakkında kimse konuşmuyor çünkü projenin boyutundan çoğu kişi habersiz. kick starter projesi olarak ilk yayınlandığından bugüne kadar herkesin hayalini kurduğu ama teknoloji yetersiz olduğu için bu zamana kadar yapılamaz gözüyle bakılan bir şey vaat ediyor oyun. freelancer oynayan herkesin ulan keşke gezegene de inebilsek, keşke geminin içini de görsek, kendi hangarımız olsa, ortak alanlar olsa, oyun mulitplayer olsa, canlı ticaret değişkenleri olsa dedik dedik durduk.

    şimdi bu hayalleri paylaşan herkese 54 milyon dolarlık (bu sayı yükselmeye devam edecektir) bir proje sunulmak üzere. ben de çoğunuz gibi heyecanla bekliyorum. ancak bir yandan da olayın ucu çok kaçtı nasıl derli toplu bir hale gelecek lan bu iş diye de düşünmüyor değilim. onu da yapacağız bunu da koyacağız dedikçe hepsini ellerine yüzlerine bulaştıracaklarmış gibi gelmeye de başladı.

    para kazanma politikalarının vahşiliği de korkmamdaki bir başka sebep. halihazırda 54 milyon doları olan bir oyun firması hala ona ayrı para buna ayrı para diyerek kafa ütülüyorsa ya cidden sanal gerçeklik ideali ile uçuk bir planlama içindedir. yahut destekçilerini çok fena hayal kırıklığına uğratacaktır.

    gemiye para veriyoruz
    hangara para veriyoruz
    sigortaya para veriyoruz
    oyun içinde kullanılacak paraya para veriyoruz
    özel silahlara zarta zurta para veriyoruz

    demek ki karşılığında gerçek bir yıldız vatandaşı hissiyatı yaşayacağız. bunca destekten sonra mükemmelin altındaki her ürün taşa tutulur.

    öte yandan 2016 yılının sonuna kadar oyunun keyifle oynanabilecek seviyeye gelebileceğini de sanmıyorum. bunca zaman geçti hala hangardan dışarı çıkamıyor kimse.

    sonuç olarak diyeceğim şu ki yakından takip edin bu oyunu ya yıkıp geçecek ya ağır küfür yiyecek. her şekilde adını çok duyacağız.

    (bkz: star citizen ekşi sözlük organizasyonu)
233 entry daha
hesabın var mı? giriş yap