aynı isimde "emanet (dizi)" başlığı da var
68 entry daha
  • dört bölümüyle yedi entry alabilmiş dizi..

    bilenler bilir benim yerli dizi senaristlerine düşman olduğumu. nasıl olmayayım ki? her yerli dizi saçmalamakta sınır tanımadığı müddetçe bu böyle devam edip gidecek belli ki..

    bundan uzun yıllar önce zengin bir ağanın tek oğlu, daha beşikteyken anası tarafından kaçırılıyor. anası bir şekilde ölüyor. ama bebek yaşıyor. anası ölürken son nefesinde, kendisini bulan askerlerin komutanına bebeği emanet ediyor ve ağaya öldü demesini ve bebeğe kendisinin sahip çıkmasını istiyor. kendi çocuğunu kısa bir süre önce kaybeden komutan bu bebeği sahipleniyor. ve evine götürüp büyütüyor..

    şimdi komutan, sen o kadar askerin arasından bebeği alıp evine nasıl götürdün? askerlerinden hiç biri merak etmedi mi? komutanım bu bebek necidir kimlerdendir demedi mi? hadi onlar demedi. ağa da mı demedi komutan benim oğlum nerdedir diye? adamın tek oğlu ortada yok. oğlun öldü başın sağolsun demiş olsanız bile cenazesi nerde? neyi teslim ettiniz adama?

    sonra bu bebek büyüyüp subay oluyor. bir şekilde yolları kardeşiyle kesişiyor. en küçük kardeş tarafından kumpas kurulan halit, abisi fırat tarafından vuruluyor. ondan sonra vicdan azabı çeken fırat bu olayı araştırmak için ürgüp'e tayinini istiyor. bir günde tayın işi halloluyor. bu arada olayla ilgili açılan soruşturmadan aklanıyor. ama aileden hiç kimse çatışmanın ne şekilde olduğunu ve kardeşini fırat'ın vurduğunu bilmiyor nasıl oluyorsa..

    daha esas bombaya gelemedik bile. olay ürgüp ya da göreme'de geçiyor. kocası ölen gelinin, kocasının kardeşine emanet ve helal olduğunu öğreniyoruz birden bire. ulan senaryo ekibi!!! hangi dünyada yaşıyorsunuz amk? ürgüp'te böyle bir gelenek mi var? kimden duydunuz bunu? kim yaşamış şimdiye kadar? mardin mi lan orası? batman mı şırnak mı? ağalı dizi yapıyorsak böyle bir gelenek mutlaka vardır nasıl olsa mı dediniz? nerde yetiştiniz aslanım siz? gel de yerli dizi senaristlerine düşman olma işte..

    adam daha kıytırık bir üsteğmen. babası asker emeklisi. zengin falan değil yani. altında jeep cherokee var. kaç para maaş alıyor bir üsteğmen anasını satayım? nasıl aldı bu arabayı?

    en küçük oğlanın anası karakola gidiyor. komutanın odasına, komutan içerde yokken giriyor ve didik didik arıyor kamera kayıtları için. ortada bir tane bile asker yok. bu işler o kadar kolay mı? o odaya girmek ve karıştırmak o kadar basit mi anasını satayım? üstelik kadın cahil bir kuma. ve üstüne üstlük aradığı kamera kayıtlarını da bulmayı başarıyor. ben size ne diyeyim ey senaristler? bakalım haftaya kadını ordan nasıl bir bahaneyle çıkartacaksınız? sanki o kamera kayıtlarının otelde başka kopyası yok mu? tek kaydı mı yolladılar karakola?

    daha dört bölümde bu kadar saçmalarsanız size yedi entry çok bile..
53 entry daha
hesabın var mı? giriş yap