91 entry daha
  • filmi net bir şekilde anlamınızı sağlıyorum açılın. ben size dinamikleri vericem. noktaları siz birleştireceksiniz ama. illa ipucu değil de net kesin bilgi istiyorsanız şuralara bakın derim; ikisinin aynı kişi olduğuna dair %100lük biir bilgi.

    öğretmenin aktörü internette arattıktan sonra fotoğrafını buluyor internette, sonra bi kutudan yarısı yırtık bi fotoğraf çıkartıyor. kendi fotoğrafıyla karşılaştırıyor kendisine benziyor mu diye ? o fotoğrafa iyi bakın. zira aynı fotoğraf bütün olarak filmin sonuna doğru aktörün evinde de var. yanında karısı var ve bütün bir şekilde. aktörün evinde dolabın üzerinden alıp bakıyor çerçevedeki fotoğrafa.

    iki adam aynı kişi evet. sıradan ilerlemek gerekirse. size bazı noktalar vericem ve finalde büyük bombayı patlatıcam.

    --- spoiler ---

    1- öncelikle filmi öneren hocayı kendisi yaratıyor. yani o odada aslında yalnız. beyni o filmi izlemesi için birolay yaratıyor
    2- aktör öğretmeni ilk aradığında arayacağın içime doğmuştu diyor. çünkü telefon aslında çalmıyor. kendisiyle konuşuyor. hatta nasıl doğmuştu deyince içime doğdu diyor.
    3-karısı tarih öğretmenliğini yaptığını bilmiyor adamı oyuncu zannediyor. öğretmeni görmeye gittiğinde anlıyor adamın çift kişilikli olduğunu. evde yatakta ağlarken, sesiniz görüşünüzüz aynı bence biliyorsun ? ne oluyor falan durumu sorgulamaya giriyor.
    4-annesinin öğretmene yaban mersini seversin demesi ve aktörün yaban mersinini sevmesi ve tabii ki annesinin 3. sınıf oyunculuk sevdasından vazgeçmesini söylemesi. bu noktada bir ek yapmak lazım. annesi filmin başında yeni dairesini gördüm diyor. o halde nasıl yaşıyorsun diyor. bakın yeni daire ??? konuşma da ise güzel bir dairen var diyor. yani iki daireyi de görmüş. öğretmenin kaldığı daireyi evden kaçmak için tuttuğu öyle alalade bir yer zannediyor.
    5- öğretmen akötürün evine geldiğinde, kadının dolabındaki topuklu ayakkabıya bakıyor. aktör öğretmenin sevgisinin bindiği otobüste kadının topluklu ayakkabısına bakmıştı. ortada bir fetiş var. ve sonra yukarıda bahsettiğim fotoğraf olayı.
    6-ve en önemlilerinden birisi. öğretmenin seviştiği kadın aslında yok. var ama yok. hani filmin başında örümceği ezen bir kadın vardı ya, yüzü gösterilmiyor. sarışın. ilk sahnede yüzü çok fulu. örümceği ezerken de alt açıdan çekilmiş ve yüzü karanlıkta kalıyor. o kadın, tarih öğretmenin seviştiği kadın.

    filmin sonunda kadını kafasında öldürüyor sadece. derken ceketinin cebindeki o gizli fantezi toplantısının giriş bileti olan anahtarı bulana dek. işte o zaman kadına karşı olan zaafı tekrar hayat buluyor. karısını da büyük bir böcek olarak görüyor. çünkü o kadın filmin başında böceği ezmişti. bunu nasıl anlatsam bilemiyorum ama karısı o böcek. kadın onu ezdiği zaman kadına aşık olmuştu. sonra o kadını öldürdü. hatta öldürdüğünde arabanın camında bir örümcek ağı vardı hatırlıyorsanız. filmin sonunda kadına karşı tekrar haz duyduğunu fark edince karısı tekrar böceğe dönüştü. yani kurtarıcısına gitmeli. yani o böceği ezecek, yani karısını unutturacak kadına.
    --- spoiler ---
160 entry daha
hesabın var mı? giriş yap