527 entry daha
  • matematik formüller yerine çok basit bazı uygulamalar sayesinde yoluna koyulabilecek, düzeltilebilecektir.

    1- avrupa birliği'ne üye ülke vatandaşı olan futbolculara yerli statüsünde oynama hakkı ve ingiltere modeline benzer biçimde; ab dışından transfer edilen futbolcuların kendi ülkelerinin milli takımlarında (u19 ve u17 de dahil) oynuyor olmaları. (mesela son 10 maçın 5'inde ya da 7'sinde oynamış olması)
    2- kulüplere sınırsız sayıda yabancı oyuncu ile kontrat imzalayabilme hakkı. fakat (mesela) 6'nın üzerine çıktığı her sayıda kulüplerin tff bünyesinde oluşturulacak bir fona katkı ücreti yatırması ve toplanan paranın yabancı oyuncu oynatmayan kulüplere verilmesi. (beşiktaş, gençlerbirliği, altınordu vs gibi altyapıya yatırım yapan ya da ekonomik vd sebeplerle yabancı oynatmayan takımların hakkı da böylece yenmemiş olur)
    3- türkiye futbol direktörü fatih terim'in "milli takımı kötü etkilemez" yorumu da göz önüne alınarak yabancı sınırlamasının toptan kaldırılması.

    hak ettiğinden çok daha fazlasını kazanan futbolcu, ister yerli olsun ister yabancı, sorun demektir. yabancı sınırlaması yukarıdaki üç uygulamadan herhangi biriyle düzene koyulduğu takdirde, sorunların da zamanla azalarak biteceği muhakkaktır...

    edit: imla.

    edit-2: şimdi diğer entry'leri okuyunca bir şey daha aklıma geldi. türk futbolunda altyapının geliştirilmesi konusunda kendini parçalayanlardan, ateşli savunuculardan biriyim. ama kulüplere, kadrolarında 4'ü kendi altyapısından olmak üzere 8 futbolcunun ülkede yetiştirilmesi şartını dayatmak bence bir işe yaramaz. gidip 3. kaleci ya da takımın en güçlü bölgesindeki 6. tercih olabilecek gençleri kadroya alırlar, sezon içerisinde de 1-2 kupa maçında sonradan oyuna sokarlar. bu gençleri oynatmaktan başka çaresi kalmamalı kulüplerin. daha doğrusu gençler öyle iyi olmalı ki, kulüp gençlerin oynadığı mevkilere transfer yapmamalı.
967 entry daha
hesabın var mı? giriş yap