5 entry daha
  • buraya çıkan arkadaşlar öncelikle hayırlı olsun. baya şanslısınız.
    bazı şeyleri baştan söylemek lazım. burayı eleştirirken sivil hayatınız ile değil de başka acemi birliklerini baz alarak eleştirmeniz gerekiyor. yani ben her gün yatmadan duş alıyordum burada alamıyorum amaaa :( gibi bir eleştiri saçma anlamsız mesnetsiz.

    alayda toplamda iki tabur, 9 bölük var. ilk 4 bölük eski yerleşim yerinde güzel büyük bahçeleri çardakları olan, son baharda mükemmel akşam sohbetleri yapacakları, koşullarına 1 dk uzaklıkta camileri olan (evet baya günde 5 vakit minaresinden ezan okunan cami var. evet minaresi de var, hatta uzun dönemlerden tayin edilen imamı da var) ancak eski koğuşlara sahip alanda olacaklar. koğuşlar eski derken kullanılmaz değil ama 2. tabur ile kıyaslandığında baya eski. bölük dolayısıyla tabur seçimi sizin elinizde olmadığı (gideceğiniz usta birliklerine göre bölüklere yerleşiyorsunuz) bunu çok da sıkıntı etmeyin zaten. 2. tabur baya yani 2 3 senelik binalar yeni tuvalet ve banyolar ancak tamamen beton bir alan ama büyük ve kocaman bir kantine sahip bir alanda. kış dönemi gidecek arkadaşlar için 2. tabur daha iyi olacaktır zira 1. taburda gazino yok.
    ben 356 / 1 olarak gittim bizim çantalar aranmadı neredeyse. üstünden baktılar. ama ilk girişte xray dan geçiyor tüm çantalar. aa iyi telefonu sokarım demeyin yani.
    120 civarında telefon kulübesi var. yeterli sayılır biraz sıra olabiliyor ama dediğim gibi orada bir tabur yani 1200 adamla birlikte aynı sosyal alanları kullanacaksınız her şeyi buna göre kafanızda kurun.
    haki iç çamaşırı geyiğine girmeyin öyle aç donunu göster muhabbeti olmuyor evde kullanmadığınız eski çamaşırları götürün kullanıp kullanıp atın. çamaşırhane çok iyi değil ee1200 adam var orada.
    her bir bölükte 250-300 adam var. hep birlikte eğitim görecek, yemek yiyecek ve dinleneceksiniz yani bol bol beklemeye sıkılmaya hazır olun.
    her bölüğün komutanları farklı ama genel olarak sıkıntılı komutan yok. ben 2. bölükte idim. rütbeliden askere değil küfür lan denildiğini duymadım. hepsi böyle değildir ama geneli böyledir bence.
    yemekler, sabah kahvaltısı yetersiz, öğlen güzel, akşam nimete kötü denmez ama pek iyi değil. tost ve sandviç satılıyor ama 1200 kişi..
    uzun dönemleri bilemem ama kısa dönemlere eğitim yok. bir hafta kayıt, bir hafta sağa sola dön, bir hafta yemin törenine hazırlık, bir hafta atışlar derken bitiyor.
    5i manevra mermisi (yani çekirdeği olmayan sadece ses ve ateş çıkaran mermi) olmak üzere 34 atış yapacaksınız. silah g3. tepiyor biraz sıkı tutun silahı ama korkacak kadar değil rahat olun zevk almaya bakın. benim gibi sol gözünüzü kapatamıyorsanız göz bantı alın.
    öyle ahım şahım iş bulaşık mıntıka falan yok. bu konuda içiniz rahat olsun.
    ben bir ayda iki defa yemekhane postası oldum yani bulaşık falan işte.
    kütüphane internet vb hizmetler var ama pek iyi değil. gazete satılmaya başlandı diye biliyorum.
    komutanlar askeri zorlama meraklısı değiller. gene diyorum burayı sivil hayat ile değil başka acemi birlikleri ile kıyaslayın. mesela benim başka yerde acemilik yapan arkadaşım 30 ağustos günü, uzun kollu tören kıyafeti hücum yeleği ve silah ile 4 saat güneşin altında hazır ol da beklerken, biz 30 dk lık bir tören yaptık sonra istirahat verildi.
    bir de hafta içi her gün, sabah koğuşlardan amfilere, saha sonra amfilerden koğuşlara öğle yemeği için, daha sonra akşam eğitimi için öğle yemeğinde sonra koğuşlardan amfilere daha sonra da dönüş ve akşam yemeği için amfilerden koğuşlara kadar yürüyeceksiniz. bu yürüyüş yemin törenine hazırlık olsun diye uygun adımda (yani rap rap rap) oluyor. arada normal yürüyün falan diyolar. her bi yürüyüş 15 20dk sürüyor ilk günler bu mesafe çok uzun gibinize geliyor ama sonra kısalıyor sıkıntı etmeyin.
    alayda bir revir var. iki tabur yani neredeyse 3000 kişiye 2 3 doktor bakıyor. çokluk sebebiyle bölükte bir kişinin hapşırması demek 1 hafta içinde 70 80 kişinin hasta olması anlamına geliyor. revir bu yüzden çok sağlıklı çalışmıyor. o yüzden ilaç alın. soğuk algınlığı ateş düşürücü ağrı kesici antibiyotik falan. baktınız hasta oluyorsunuz hemen atın bir tane. revirle uğraşmayın zira onlar sizle uğraşmak istemiyorlar. çantalar üstün körü arandığı için altlara doğru koyun. xray da çıkmıyor. ilaç var mı diye soruyorlar. yok diyin. geçin gidin.

    aklıma gelenler bunlar. bunlar dışında sorusu olan varsa mesaj kutuma gidin.
    herkese hayırlı tezkereler
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap