13 entry daha
  • iskandinavları seviyoruz. 2014 yılında bir iskandinav bir western çekmeye karar verir. olaylar gelişir.

    senaryoda işe yaramayan, hadi goygoy olsun diye yazılmış tek bir cümle yok. kötü adamın öldürülen kardeşinin, posta arabasında yaptığı geyik (kızılderililer karımın dilini kesmişler bla bla) bile özenle yerleştirilmiş filme. şerif, mads mikkelsen'e, "sen de onun yolundan gidiyorsun" der. finalde şerife ağzının payını verir mads abi.

    filmin ortalarında bir petrol çukurundaki ölü kuşlar gözükür. insanlar da petrolde debelenen kuşlar gibidir. petrol pompaları ile biter gene film.

    yakışıklı mı sarışın adamlara** kirli paslı kovboy kıyafetleri giydirmişler, ne de güzel etmişler. kötü adamın bordo ceketi, eva green'in hayın hayın bakması. eric cantona'nın her an hakeme dalacakmış gibi poz kesmesi. tümü bana 4x4 lük bir cast toplamışlar dedirtti.

    hikaye çok sert başlayıp aynı sertlikle ilerliyor. yönetmen seyirciye çaresizlik duygusunu öyle pompalıyor ki; filmi, bir yandan "skerim filmini bu ne lan" deyip ,bir yandan da "ne olacak acaba" merakıyla tırnaklarınızı yiyerek seyrediyorsunuz.

    drama, thriller üzerine odaklanmış gözüken iskandinav yönetmen kristian levring'i de takip etmeye başladık böylece. gözümüz üzerinde. götü kalkacak mı yoksa istikrarla devam mı edecek göreceğiz.

    özetle, filmi çok beğendim. western sevenler (western sevmeyenler de varmış gibi) kaçırmasın.
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap