• 1. vatikan civarında harika bir bistro var, il sorpasso! kokteylleri ve modern yemekleri harika, fiyatlar da uygun.

    2. bir kere yahudi mahallesine gidip oranın kosher lezzetlerini tatmalısınız. yahudi mahallesinde 'peperita denilen yere gitmeden çıkmayın. kırmızıbiber ve zeytinyağı satan özel minicik bir dükkan. sarımsak+kırmızı biber'li yağı efsane, her acılıkta ve tatta özel biber ve biber reçelleri var.

    3. çiçek pazarında 'la carbonara'nın carbonara ve lazanya'sı lezzetli, hemen önünde yer alan şarapçı amcadan tadım istemeden geçmeyin. carbonara'nın ardından ucuz espresso için obika'ya uğramak iyi olacaktır. köşedeki forno'dan da atıştırmalık edinilebilir.

    4.kahve için via del corso ile pantheon arasında kalan st.eustachio! cappucino'su efsane.

    5. pompi'de dondurma/tiramisu yemeden olmaz! ispanyol merdivenlerine yakın della croce'de..della croce ve civarında her restoran ortalama üstüdür zaten. dondurma için pantheon civarında giolitti var, kuyruğu eminönünden mahmutpaşaya kadar uzanıyor, ancak değer!

    6. trastevere'de her yer tükkan, her yer restoran.

    7. ucuz atıştırmalıklar için 'forno' kokularını takip edin, carrefour express'ler var etrafta bir de sabah kruvasan+espresso alabileceğiniz kahvaltı-bar/şarküteriler var.

    8. un espresso(amerigaaano) per favore! grazie!

    gitmişken villa borghese ve bahçelerine uğramadan geçmeyin. kısıtlı sayıda ziyaretçi alıyorlar ancak inanılmaz sanat eserleri var, ve mutlaka görülmeli, onbeş gün önceden internetten rezervasyon yapın.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap