3 entry daha
  • vaktiyle çok iyi bir sistem yöneticisi arkadaşımın başına gelmiş olay.

    şimdi ticari bilmem ne olmasın diye şirket adı vermiyorum ama türkiye'nin en sağlam teknoloji şirketlerinden biriyle yapılan görüşmede, baya taşşaklı bir abi, o an uğraşmakta oldukları bir sistem mimarisi problemiyle ilgili bir konuyu masaya getiriyor ve arkadaşıma bu konuda nasıl bir yaklaşım geliştirilebileceğini soruyor.

    arkadaşım ise bir iki gün müsade ederlerse bu konuyu derinlemesine inceleyip net bir çözüm üretebileceğini belirttikten sonra başlıyor çalışmalara. 2 gün sonra epeyce radikal bir çözümle gelen arkadaşı yalnızca görüşmeyi yapan değil, ilgili projeye dahil olan pek çok kişi toplantı odasında karşılıyorlar.

    ekip çözümü arkadaşımla tartıştıktan sonra, bu uygulamayı yapıp yapamayacağını soruyorlar. arkadaşım da 7 gün içerisinde işi tamamlayabileceğini belirtiyor. işe alımdan ayrı bir süreç olarak, bu problemin bir projeyle ilgili acil bir konu olduğunu belirten şirket, bu hizmeti hemen almak istediğini söylüyor. arkadaşım 1 hafta boyunca geceli gündüzlü uğraşıp sistemi ayaklandırıyor.

    1 haftanın sonunda proje bedeli tahsil ediliyor ve iş görüşmesi moduna dönülerek ücret konusu gündeme geliyor.

    sonuç olarak parada anlaşamıyorlar. iş görüşmesi diye gidip, 1 hafta proje yapıp dönmüş oluyor.

    daha sonra bu arkadaş, parası iyi diye romanya'da faaliyet gösteren büyük bir online casino'nun sistem yönetiminin başına geçiyor. *
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap