131 entry daha
  • film ilk başta eminem'in demeçleriyle sansasyonel bir şekilde başlıyor. filmde diğer ismi geçenler de amerikanın kaymak tabaka ünlülerinden. ünlülerin kendi isimleri ve rızalarıyla filmde yer almasına denecek bir şey yok ama diktatörün anonim olmayıp direkt olarak kim yong-un oluşu sorun. komedi filminde anonim olarak "muz cumhuriyetinin diktatörü" olarak taşşak geçersen komik olur ki o role koreli bir tonton koyduktan sonra bahsedilenin kim olduğu anlaşılır. örnek olarak konusu benzer olan the dictator filmi de gerçek ünlülere yönelik cinsel göndermelerle başlıyordu ancak diktatör kurgu ve anonim** bir karakterdi. yine baş yapıt bir diktatör filmi olan the great dictator almanya'yı değil tomania'yı** konu almaktadır.

    --- ağır spoiler ---

    filmin yorum yapılası ayrıntıları:

    1-)otoriteleri dize getiren güçlü bir medya figürü
    2-)sembolik bir sovyet tankı ve içerisinde çalan katty perry şarkısı
    3-)seksi ajan ve seksi komutan
    4-)ex atıp koko çekmeler
    5-)lord of the rings göndermeleri
    6-)filmin başından sonuna eşcinsellik
    7-)suikast ve yahudilerle el sıkışmak kötü şans getirir
    8-)stalin'i stallone anlamak
    9-)skype kullanan devrim lideri hanım abla

    stalin'in hediye ettiği tankın içerisinde çalan katy perry şarkısı bana şunu hatırlattı. bağlı yoruma dikkat

    --- spoiler ---

    absürd amerikan politik komedisidir ancak; yeterince absürd olmayan, ciddi konuları absürdlükle tam yumuşatamadığından yeterince komik olmayan filmdir. politikdir ama amerikan propagandasından da uzaktır.

    niye bu kadar uzadı bu entry? ekşiyi okumadan bodozlama filme daldım. beklentim yüksekti ve tatmin etmedi. karşınıza çıkmadıkça izlemenizi tavsiye etmiyorum. beklentisiz olarak çerez niyetine izlenir belki.
58 entry daha
hesabın var mı? giriş yap