2 entry daha
  • yaklaşık 40 gündür yaşadığım durum.

    çok şükür bebeklerimiz gayet sağlıklı doğdular.kiloları küvöze girmeyecek kadar yeterliydi. 1 hafta sarılık ile mücadele ettiler.onu atlattılar. ama ikiz olduklarından anne sütü ister istemez yetmedi,yetmiyor muhtemelen de yetmeyecek. takviye mama ile yolumuza mecburen devam ediyoruz.

    ikiz babası olmak dile gelince güzel ama içinde yaşayınca çok ama çok zor bir durum. yaşamayan bilemez...
    en başta bebek bakmayla alakalı en ufak detayı bile erkenden öğrenmek zorunda kalıyorsunuz. alt değiştirme,gaz çıkarma,bebek besleme gibi olayları sizde eşinizle birlikte yapıyorsunuz. eğer uzun süre yardımcı olacak birileri etrafınızda yoksa sadece eşinize bırakmanız eşinize yapabileceğiniz en büyük kötülük olur. vakit yetmez vakti geçtik, fiziksel ve psikolojik olarak annenin dayanması çok çok zor. hatta imkansız gibi birşey.. basit bir şekilde 1 çocuk emzirme ortalama 10-20 dakika sürüyor. ikiz bebekte eğer ikisini aynı anda emziremezseniz bu süre toplamda 1 saate çıkıyor. yeni doğan bebekler 2 saatte bir besleniyor... 1 saat beslenmesi,10 dakika gaz çıkarması,geriye size 45 dakikalık uyuyacak zaman kalıyor.gün içinde dinlenebileceğiniz zaman çok çok az hatta yok.anne zaten emzirmenin verdiği fiziksel tahribatı yaşıyor. üzerine lohusa depresyonu denilen illet sebebiyle psikolojik olarakta bitiyor.o yüzden her an yardım etmeniz gerekecek. tek çocuğa 1 kişi belki çok rahat bakar ama ikiz çocuğa en az 3 kişi bakabilir benim fikrim.

    bizim şansızlığımız belki de şansımız, ikimizin de anneleri ilk hafta dışında yanımızda olamadılar her problemle biz uğraşmak zorunda kaldık.belki bazı şeyleri çok daha erken öğrendik. şimdi çocuklar biraz büyüdü,kiloları arttı.yavaş yavaş düzene binmeye başladılar.artık 3-4 saatte bir uyanıyorlar.tek sıkıntımız gece. gündüz uyuduklarından gece uyanık kalıyorlar. gece uyuyamamak insanı inanılmaz derecede yoran birşey. vücudum 2-3 saat o da kesintili uyuyup gün boyu ayakta kalmaya alıştı sanki yavaş yavaş.

    ekonomik giderlere bakacak olursak bir defa herşeyi 2 değil 2.5 3 le çarpıyorsunuz. yaklaşık 40 gündür 7. paket çocuk bezi bitmek üzere.. ortalama 30 lira çocuk bezleri. anne sütü yetersiz kaldığından 2 günde 1 kutu mama yiyorlar. mamalar ortalama 20-30 tl arası.şimdiye kadar 10 kutu mama bitti.. kıyafet desen zaten hesabı yok.

    ama ama ama o çocuklar yüzünüze ufak bir gülücük attığı zaman, gaz çıkarmak için birini siz birini eşiniz aldığında, daha küçücük bebek, başını sizin omzunuza dayayıp,sizden bir çare aradığında,huzurlu olup rahat nefes aldığında arada size 1-2 bakış attığında her şeyi unutuyorsunuz. dünya boş geliyor. milyon verseler değişmem bu anı diyorsunuz.

    ve aklınızda daima bir hak geçmesin mevzusu. birisi 5 dakika fazla emiyor kafanıza takıyorsunuz,birisini kucağınızda 5 dakika fazla tutuyorsunuz vicdanen rahatsız oluyorsunuz adalet sağlama duygusu sürekli aklınızın bir köşesinde kalıyor.

    mesela ben sürekli kendime belki biraz abartı ama şu şekilde telkinde bulunuyorum.

    "sevgili tin tabaat, bu çocuklar iki tane farklı birey,aralarında 2-3 yaş olan kardeş gibi, tipleri farklı (çift yumurta bu arada),karakterleri farklı olacak bu çocukların, sen sayısal zekalı ateş gibi çocukları seversin, çocuklardan birisi öyle olabilir diğeri tamamen sözel olabilir, asla kızmayacaksın,birini diğerinden ayırt etmeyeceksin.birisi uzun birisi kısa olabilir,birisi senin sevdiğin yemekleri sevebilir birisi sevmeyebilir,birisi basket sever birisi futbol sever, 2 farklı çocuk,2 farklı birey 2 farklı karakter var bunları asla unutmayacaksın. çocukların arasında hak geçirmeyeceksin. tabi ki ikisinde de göz yummayacağın tek şey olacak. çok zor belki imkansız,senin gibi babadan başka türlü olması çok zor ama olurda galatasaray'dan farklı takım tutarlarsa eşşek sudan gelinceye kadar döveceksin :)"
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap