15 entry daha
  • iz birakmadan adam oldurmenin amaci yakalanmamaktir. ancak unutulmamali ki adam oldurdukten sonra yakalanmanizin en buyuk sebebi kisisel baglantilarinizdir. bir insan olduruluyorsa ortada mutlaka bir sebep vardir. iste katili ele veren en buyuk iz bu sebeptir. bu nedenle oldurulen kisi icin detayli bir istihbarat calismasi yapilir ve tum iliskileri ve baglantilari cozulup bu isi yapabilecekler siralanir. daha sonra suphelilerle ilgili delil toplanir. olen kisinin oldugu zamanki deliller toplanir. karsilastirilir ve olay %99 cozulur. cesedin uzerinde en ufak bir fiziksel iz birakmadan da yakalanabilirsiniz. iste bu noktada cozum uzun vadede yapilan profesyonel kugulanmis cinayettir. yani once o kisi ile baglantilarinizi ele verebilecek herseyden kurtulmalisiniz. mumkunse o anda o cinayeti islemenizin imkansiz olacagi kanitlariniz olmali. ancak bu kurguya ragmen yakalanirsaniz gercekten boku yediniz demektir cunku cezasi siradan bir cinayetten cok daha fazladir. ikinci olarak dikkat edilecek husus fiizksel kanitlariniz olacak. ozellike atesli silah ya da bulunmasi zor kimyasal maddeler kullanmamaniz siddetle tavsiye edilir. bu noktada sizi yakalamalari inanilmaz kolaylasir. kacak silah ya da kimyasal maddeyi temin ettiginiz kisiler istihbarat birimlerince cok iyi denetlenmektedir ve bunu onlardan temin etmis kisi olarak aninda yakalanirsiniz.

    ayrintili olarak aciklayacak olursak:
    oldurmek icin kendince inandiginiz kriterleriniz oldugu varsayilmaktadir. bu kisiyi oldurmeye karar verdiginiz anda plan uygulanmaya baslanir.

    a) kurbanla eger cok az bir tanisikliginiz olmussa ve bunu cok az kisi biliyorsa isiniz cok kolay. ozellikle onu oldurmenize sebep olacak olay sadece ikiniz tarafindan biliniyorsa hic vakit kaybetmeden onu oldurebilirsiniz. cunku gecen zaman olayin anlatilip yayilmasina neden olabilir. ancak acele edip fiziksel iz birakma gafletine de dusmemelisiniz. onemli bir nokta da kisiyi oldurdukten sonra vicdaninizin durumunu iyi tesbit etmeniz gerektigidir. eger icinizde en kucuk bir tereddut bile varsa hem hata yapma olasiliginiz cok artacaktir hem de oldurdukten sonraki tavirlariniz sizi yine eleverecektir. cinayetin tum safhalarinda sogukkanli olmalisiniz.

    b) eger bu kisi ile ciddi bir gecmisiniz varsa iyi ya da kotu bir iliski olmasi hic onemli degildir, supheli listesinin basinda yer alirsiniz. bu durumda hatirlatilmasi gereken en onemli nokta cok buyuk bir sorumluluk altina girdiginizi unutmamaniz gerektigidir. cunku hem cinayet oncesi zamani, hem cinayet anini hem de cinayet sonrasi durumu cok iyi planlamaniz ve her duruma karsi cozum uretmeniz gerekmektedir. cinayeti islemeden once yakalanma ihtimalinize karsi tum onlemleri almaniz onerilir. her an ortadan kaybolabilecek sekilde hazir olmalisiniz. bir miktar parayi da mutlaka bir kenarda bulundurun. bu para banka hesabi olmamali, nakit olmali, butcenize gore dikkat cekmeyecek kadar az olmali ve kolay ulasilmali... (onlemler ayrintili ele alinmayacaktir. tesvik edici olabilir.)
    cinayet aninin en onemli kriteri kararliliktir. kesinlikle oldurmeyi kafaya koymus olmaniz size en guclu silaha bile sahip olmaktan daha cok avantaj saglayacaktir. (en onemli kriteri belirttim. diger yontemler kesinlikle plana ve duruma baglidir. acikcasi uygulanmis profesyonel uygulamalar da mevcuttur ancak sozlugun konumu itibari ile aciklanmasi sakincalidir. biraz arastirma ile adam oldurme uzerine cok fazla teknik ve yontem bilgisi edinebilirsiniz. ancak cogu kararlilik ve sogukkanliliga dayalidir.) cinayet sonrasi ise guncel yasantinizda en ufak bir degisiklik bile olmamalidir. eskiden neyse o olmalıdır. bazen olumlu gidisatiniz bile olumsuz bir durumdan daha fazla suphe cekebilir. bu konudan bahsedildiginde nasil bir tavir sergilemeniz gerektiginin senaryosunu hazirlamali ve harfiyen uymalisiniz. ayrica, kurbana yakin biri olarak sorgulanma ihtimaliniz her zaman vardir. bu yakalandiginiz ya da acik verdiginiz anlamina gelmez. sadece daha fazla dikkat gerektirir. sorguda en cok dusulen hata celiskidir. celiskili ifade verecek kadar acemi olmadiginizi varsayarak ikinci durumdan bahsedeyim, celiskili ruh hali. sorguda olaydan cok sizin psikolojiniz ele alinir. sorgu polisleri kesinlikle cok basarilidir ve onlari atlatmak ciddi bir caba gerektirir. sorgu aninda heyecanli olabilirsiniz bu cok dogaldir bu durumdan korkmayin, her gun insanlar sorgulanmazlar cunku. sizin icin sira disi bir durum oldugunu onlarda bilmektedir. heyecandan kurtulmaya onu bastirmaya calismayin, sadece yanlis cevap vermemeye odaklanin. cok sakin olmaniz da suphe ceker bunu unutmayin. soylemleriniz o kadar dogal olmali ki bazen unutup bazen dusunmeli ama asla farkli birsey soylememelisiniz. kitap gibi okunan bir ifadeyi kimse yemez. sorguda karsilasacaginiz sorular cok genis bir yelpazededir. surekli konudan konuya atlanir. sizi sasirtan ve korkutan birseyler bulunmaya calisilir. bunlara dusmemelisiniz. cinayeti kesinlikle sizin islediginizi bildiklerine sizi inandirmaya calisirlar bunu kesinlikle kabul etmeyin. her ne olursa olsun kesinlikle itiraf etmeyin. sorgu polislerinin en guclu silahi budur. buna yanit olarak cinayeti islemediginizi savunarak aglayacak kadar kendinizi hazirlayin. zamanlama oldukca onemli.

    son olarak, sunu belirteyim en zor cozulecek cinayet rastgele islenendir. kurbanin kim oldugu hakkinda hicbir fikriniz yoksa ve sogukkalnli bir bicimde adami oldurduyseniz asla yakalanmazsiniz. daha once gozaltina alinmadiysaniz parmak izinizin ya da kan orneginizin orda olmasi bile hic onemli degildir. ancak boyle bir cinayeti islemek icin deli olmaktan baska ihtimal yok. bu nedenle cozulmeyen cinayet neredeyse yoktur. faili mechul diye anilan cinayetler duymus olabilirsiniz bu sizi yaniltmasin. bunlarin %90'i devletlerin kendi cinayetleridir. bunu cozmek icin sadece oldurulen kisilerin yasamlarina bakmaniz yeterlidir. ya devlet-mafya hesaplasmasidir ya da onemli bir siyasi kisilik ortadan kaldirilmistir. tum devletler bunu yaparlar, az gelismis ulkelerde daha cok kullanilir.
105 entry daha
hesabın var mı? giriş yap