8 entry daha
  • sevgililer gununun yaklastigi su gunlerde facebook sayfalarindan "ideas make the best gifts" yazan ve beni ziyadesiyle sinirlendiren olusumdur. neymis efendim biz sevdigimiz kisiye bir hediye ceki armagan edebilirmisiz, o da boylece 50euro, yanlis duymadiniz 50 euroluk bu seansa gidebilirmiş. hemen ardindan soyle bir mesaj attim kendilerine:

    alain de botton'i cok onceden tanidim. bir kitabinin arka kapagindaki satirlardan birini okudugumda "tam da ayni hissedip, uzerine ayni dusunup nasil dile getirecegimi bilemedigim seyler bunlar" demistim. o kitabi aldim.

    sonra kendisinin tüm kitaplarinini aldim. londra'da baslatmis oldugu hayat okulu hakkinda bir seyler okudum.
    cok etkilendim. fikirler beni gercekten de cok etkiledi.
    sonra alain de botton zorlu center'da bir konusma yapti. 150 lıra! gittim.

    simdi her seminer basina neredeyse ayni fiyati aliyorsunuz. ınanin bunu insanlik adina bir sey yapiyormus gibi cok ulvi bir sey olarak gorurken, simdi o kadar çig, o kadar içi bos geliyor ki bu konusmalar bana. elbette ki ucret alacaksiniz. 20, 30 bilemediniz 50 lira. ama 50 euro nedir.
    su an bana üst kesimin kendine tüm imkanlar icinde kendine yarattigi dertlerini cozmeye calisiyormusunuz, daha dogrusu onlari oylesine iyi hissettirmeye calisiyormussunuz gibi geliyor sadece.

    keske hic turkiye ayagi baslamasaydi bu olusumun ben de alain de botton'a ve fikirlerine daha cok deger verirdim.

    ıdeas make the best money(!)

    onlar da bana su cevabi attilar:
    hayal kırıklığı duymanıza gerçekten üzüldüm. anladığım kadarıyla derslere hiç gelmediniz. isterseniz bir gün kampuse davet edeyim kahve içip konuşalım. bu kısa yerde söyleyebileceğim: parasal olarak ulvi bir şey yapmaya çalışmıyoruz. çok emek verdiğimiz, kaliteli olduğuna ve insanlara iyi geldiğine inandığımız bir hizmeti içinde bulunduğumuz sistemin kabul ettiği bir fiyata sunuyoruz. siz daha iyisini yapabiliyor musunuz? konsere, terapiye, pilatese, yüksek lisansa ya da sizi ruhen ve entellektüel olarak besleyen herhangi başka bir ortama gitmek için daha az mı ödüyorsunuz? bu sistemin içinde bir isteğim ise bu hizmeti/içeriği öğrencilere sizin söylediğiniz fiyatlara sunabilmek, bunu da bir süredir öğrenciler ve katkıda bulunabilecek diğer sponsorlarla görüşüyoruz...
    aramak isterseniz telefonum e.s

    ben de karsiliginda sunu yazdim:

    merhabalar, ilginiz ve guzel davetiniz icin cok tesekkur ediyorum. ısterim.
    bu kisa aciklamaniz icinde dahi iki kez "sistem" kelimesini kullandiniz ve ben sanirim ikna oldum. sizler de haklisiniz.
    daha iyisini yapmiyorum. ama ayni universite bunyesinde duzenlenen ve toplumsal sorunlari konu alan bir olusumda gonullu olarak iki senedir aktif olarak yer aliyorum. bunu soylememe gerek yok tabi ki, siz sordugunuz icin soyluyorum. yine siz sordugunuz icin soyluyorum; konsere,tiyatroya ya da kendimi iyi hissettirecek etkinliklere gitmek icin elbette ki daha az oduyorum. terapi ve pilatese de ne yazik ki gitmiyorum bu sebepten.
    sponsorlarla gorustugunuzu soylemissiniz, umarim olumlu sonuclar elde edilir.

    guzel bir sey olusturmaya calistiginizin farkindayim, erisilebilirliginin artirilmasini ve dahil olabilmeyi istedigim icin yaziyorum. ama sistem. dedigim gibi ben ikna oldum. cok tesekkur ediyorum.

    bilmiyorum, takdir sizin. parasi bol olan gitsin.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap