120 entry daha
  • (bkz: andy carroll/@ceyar i kim vurdu)

    premier lig takımı west ham united'da forma giyen 1989 (26) doğumlu forvet .

    eğer liverpool fc yönetimi 2010/11 sezonu ara transfer döneminin son günü (yaş 22) 'yüzyılın transfer dallamalığı'nı yapmasaydı, büyük ihtimalle ligde kendi halinde takılan, ülkemizde ve dünyada premier lig sevdalıları dışında kimse tarafından bilinmeyecek bir eleman olarak kalacaktı. hiç gereği yokken bonservisine zamanının ingiltere transfer rekoru olan 41m € ödendi ve bu astronomik transferden sonra doğal olarak tüm dünya ismini (yaş 22) duydu.

    hal böyle olunca kendisinden her maç gol veya goller atmasını, takımını kurtaran adam olmasını, gol atamasa da umut vadeden artistik hareketler yapması beklendi. lakin bu adamda bu numaraların hiçbiri yoktu. kaldı ki kendisi newcastle united'da genç yaşında goller atsa da, oynadığı futbol 'üst seviye takım futbolcusu kalitesi'ni vaad etmiyordu. fiziksel gelişimini yaşıtlarından erken tamamlamış bu insan irisi arkadaş, fizik üstünlüğüyle defans oyuncularını ezip sıradan goller atıyordu.

    liverpool fc'de oynadığı yıllar içinde 'bonservis ücreti baskısı'ndan çok küfürler yedi. eleman ise adeta 'benim adım andy, elimden gelen buydi' diyordu. liverpool fc'de 2 yıl boyunca toplamda sadece 6 gol atabildi. sakatlıklarıysa cabası. sonunda tam herkesin ondan bir bok olmayacağını anladığını düşünürken, 2012/13 devre arası (yaş 24) west ham united yönetimi inanılmaz bir mallık örneği gösterdi ve oyuncunun bonservisine küçük takımlar için büyük bir rakam olan 17.5m € ödedi. sonuç tabii ki hüsran. 2014/15 şubat ayına kadar (yaş 26) takımda oynadığı iki yılı aşkın süre içinde 51 premier maçında sadece 14 gol bulabildi. ara ara vuran uzun süreli sakatlıklarından bahsetmeye bile gerek yok.

    sonuç olarak ezeli rakip millwall'un taraftarları ona 'londralı shaban' lakabı taktı ve 'inek andy' kendisiyle maytap geçmelerini göz yaşları içerisinde izledi.

    madalyonun bir de öbür yanı var tabii ki. andy carroll, kendi halinde sıradan bir futbolcuyken bonservis baskısı yüzünden futbolseverler arasında şamar oğlanına dönmüş olabilir. lakin bu adamın aslında 'kurban' olmakla uzaktan yakından alakası yok; tam tersine başına piyango vurmuş bir şahsiyet. liverpool fc kariyeri boyunca o performansla sittin sene futbol oynasa göremeyeceği paralar (haftada 100.000 £ ) kazandı; west ham united'da ise haftada 80.000 £ kazanmaya devam ediyor! bu rakamları hatırladıktan sonra da başlığı altına başka bir şeyler daha yazasım da kalmadı zaten. vay canına, haftada 80.000 £. yemişim bonservis baskısını da, yediği küfürleri de; allah hepimize 'andy carrol şansı' versin a dostlar.

    ---------- bonus ----------
    takımının detaylı incelemesi için bakınız;
    (bkz: west ham united/@ceyar i kim vurdu)
    ---------- bonus ----------
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap