262 entry daha
  • asil atlar, hasta yahut yaşlı olmadıkça yatarken görülmek istemezlermiş. atın mühim özelliklerinden biri ayakta uyuması zahir. ayakta uyumak ne acayip şey yahu. tabii burada mecazen ayakta uyumaktan bahsetmiyorum. yoksa insanoğlu dediğimiz mahlûkun hep yaptığı şey ayakta uyumak, böylesi acayip değil.

    atın uykusu acayip. ayakta. o nasıl bir uyku ki ayakta? insan ayakta uyumaya kalksa yuvarlanır gider. ki mecazen de öyledir, ayakta uyuyan yuvarlanır gider, farkında da olmaz.

    demek ki, atın uykusu bambaşka bir uyku. tilki uykusu gibi desem, uymaz. tavşan uykusu var bir de. bu hayvanatın adıyla maruf olan uykular hayvanatın niteliğinden kaynaklı olsa gerek. dağarcığımızda at uykusu diye bir deyim de yok. atın ne biçim bir uyku uyuduğu muamma. gerçi atbilimciler araştırmış olmalı, fakat haberi bize ulaşmış değil.

    atın uykusu... dikkate şayan bir uyku, helal olsun.

    atın gözleri de iyiymiş bu arada. gözleri baş çıkıntısında olduğu için kendisine yaklaşan tehlikeyi çok önce fark edermiş. eh böyle göze, öyle uyku o zaman. şimdi at olmak vardı, anasını satayım. şarkı icabı yani. dravdan.
234 entry daha
hesabın var mı? giriş yap