3 entry daha
  • giyinin, protesto yapın bir şey demiyorum da irade sizi görmeyecek ki. yine körler sağırlar birbirinizi ağırlayacaksınız. siyah giyeceksiniz, plazalara gidecekseniz. zaten oradaki adamlar izliyor bu olayları görüyor.

    bu şunun gibi birşey. cnn turk'e her gece tonlarca adam çıkıyor tartışmaya. cehapelilerin, mhp'lilerin ufak bir kısmı izliyor her gece orayı. irade desen zaten oralara ilgi göstermiyor. onlara ver allah acun ver, ver allah bugün ne giysem ver. geçen bir telefoncuya girdim; muhabbete başladık dedim türkiye ekonomi bankasını biliyormusun. he dedi. kimin bankası dedim? türkiye yazıyor işte bizim dedi. yoo dedim. yarısı fransızların çektim. telekom kimin biliyor musun dedim? yoo dedi. ha dedim sen burada faturasını kesiyorsun da o da lubnanlıların, dolaylı yoldan saudi telecom'un dedim. mavi ekran verdi.

    kısaca oturup her gece o tartışmaları izleyenler her gece sinir krizleri geçiriyor. olan yine bize oluyor.

    yanlış anlamayın. eleştirim protesto yöntemine değil. sadece artık sahaya inin biraz ya. sahaya inin de bir at gözlüklerinizi çıkartın. şu toplumu tanıyın artık. oturduğunuz yerden sessiz protesto yaptığınızı sanmayın. kendi kendinize yapıyorsunuz işte. ona protesto bile denmez. dağ dağa küsmüş, dağın haberi olmamış. ne farkı var bundan.

    siyah giyince protesto etmiyorsunuz. adam senin siyah kıyafetine sokakta arkadan bakıp, vucutta fenaymış diye laf yapacak arkadan. geçen telefoncu da heriflere, tayyip baba bizi kurtarır dedikten sonra türkiye'nin ekonomisin ne olduğunu anltıyordum. lafım orada kalmış. o sırada dükkana bi kadın geldi. fatura ödemeye. işi bittikten sonra usul usul kesti 2 abi de. bana da döndüler. iyi parça dediler. ekonomi falan hak getire oldu.

    esnafı biliyorum da konuşuyorum. size kendi vicdanınızda mutluluklar.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap