5 entry daha
  • keşke öyle olsaydı dediğim lakin şu sureden sonra ağzıyla kuş tutsa bana yaranamaz dediğim kitaba ilişkin ileri sürülen sözde delillerdir.

    --- spoiler ---

    "ey peygamber! mehirlerini verdiğin hanımlarını, allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. bir de peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. allah bağışlayandır, merhamet edendir." (ahzab 50)
    --- spoiler ---

    tüm zamanlara hitap eden bir kitabın böylesine kişiselleşmiş ilişkileri baz alan emirler içermesi trajikomik buluyorum. birde arkadaşlar okuduklarını, tefsir bilgisi car curt diyerek iyiye yorumlamaya çalışanlar polliannacılık oynayanlar yok mu onlar en büyük yalanı kendilerine söylüyorlar.

    nerden tutsan elinde kalıyor boşver zorlama artık olmuyor bak görüyorsun işte.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap