727 entry daha
  • --- 3x6 spoiler ---

    dizide sürekli ortaya karışan sihir, büyü işlerinden hoşlanmıyorum ve athelstan karakteri de sürekli o sahnelerde çıkıyordu. ölmesi pek umrumda değil fakat alfred'in babası şeklinde bağlanıp ölmesini iyi düşünmüşler. (bkz: alfred the great) o malum athelstan değilmiş yani.

    sezonun zayıf bölümlerinden birisi olmuş fakat travis reyisin bol göründüğü bir bölüm olduğu için çok laf etmiyorum. oyunculuğu çok başarılı, diziyi tek başına izletiyor.

    ecbert zaten judith'i başından beri idam etmeyi düşünmedi. oraya çıkartması tamamen halkın ve oğlunun gözünde athelstan'ın çocuğunu aklamaktı. athelstan ve judith'in yakınlaşmasına sebep olan zaten kendisidir ve başından beri çocuğun athelstan'dan olduğunu biliyordu. işkence yöntemiyle herkesin önünde çocuğun babasının athelstan olduğunu itiraf ettirmesi tamamen stratejik bir hareket. aethelwulf denen gerizekalı güzel tongaya geldi.

    ragnar, wessex'te katledilen halkının intikamını almadan paris'e gidecek belli. orada olanlardan floki hariç kimsenin haberi yok. ordan gelen adamı da öldürdü. ragnar paris yüzünden çok fena karakter sapması yaşıyor. paris seferinden sonra wessex'i düşünecek sanırım fakat bunlar hep ragnar'ı zayıflatacak hareketler. resmen halkına sırt döndü.

    ragnar, athelstan'ın ölümüne nasıl tepki verdi? ölüsünü filan nerede buldu? bunlar gelecek bölümler açıklanır. kattegat sahnelerini pas geçmişler fakat ragnar'ın o haçı takması hristiyan olduğu için değil.
    ayrıca kel hali bok gibi oldu. karizma ragnar gitti, dede ragnar geldi.

    floki'nin birden odaya girip 'ragnar' diye seslenmesiyle irkilerek, kucağında uyuyan çocuğu pat diye yere fırlattığı sahnede kahkaha attım resmen. çocuk hiç sesini çıkarmadan uyumaya devam ettiya la.

    --- spoiler ---
2506 entry daha
hesabın var mı? giriş yap