34 entry daha
  • game of thrones'un bir bölümünde esir jon snow, free folk'ların liderine bir soru sorar. "bu kadar başıboş insanı yıllardır nasıl oluyor da bir arada tutuyorsun", diye. mance rayder, ona döner ve o efsanevi cevabını verir:

    i give them a common enemy.

    sürekli bir düşman yaratıyor, bunlar da. sürekli bir mağduriyet. 13 yıl oldu. 13 yıldır iktidardalar. giremedikleri yerleşemedikleri, nemalanmadıkları delik hücre yok, ama yine de yetmiyor...

    yakın tarihe gidelim. ergenekon'la başladı. herşeyi ergenekon'a bağladılar. hatta o kadar ki, bir ara (sanırım balıkesir'de), bir madende patlama oldu, onu bile ergenekona bağladılar...düşman ürettiler. olmayan kayıtlar ürettiler.

    sonra balyoz çerçevesinde askeriyeyi düşman ilettiler.. demokrasi önünde en büyük engel o oldu, bir dönem.

    sonra gezicilere bağladılar. kabataş yalanını, camide içilen(!) içkileri uydurdular...

    er ya da geç gerçekler ortaya çıktı.

    düşmanların aslında olmadığı, hepsinin yalan olduğu ortaya çıktı. kanıtlarıyla belgeleriyle, tamamı yalan çıktı...tüm düşmanlar yalandı. yoktu hiçbirisi. ne ergenekon cd'leri, ne balyoz belgeleri, ne de kabataş görüntüleri...ama hiçbirisi onların yeni yalanlar uydurmasını durduramadı.

    bitmedi, şimdi de yıllardır içlerinde besledikleri paralel'i hedef gösterdiler. kpss sınavlarından tut da, çöken yollardan bile paralelciler suçlu olmaya başladı.

    13 yıldır iktidardalar, 13 yıldır her alana çöreklendiler... ama düşmanları hiç bitmiyor. mensuplarına sürekli ortak bir düşman sunuyorlar. ortak nefretten kazanç umuyorlar.

    ortaya çıkan rezaletlere hiçbiri uymuyorsa, hemen cepten eski dosyaları açıyorlar: ya israil suçlu oluyor, ya dinsizler, ya cehape, ya da uydurulan lobiler (bkz: faiz lobisi)

    ama ortak düşman üretmede hiç sıkıntı çekilmiyor...

    yine bir düşman bulunacaktır...

    free folk'lar ordusu da bu düşmanı hemen kabul edecektir.

    zira bu yapının işleyiş tarzı da tam olarak budur.

    hemen, saflar belli edilir. ortak düşman bulunur. zira başka türlü bu yapının ayakta kalması mümkün değildir.

    ahlaktan değil, namustan değil, eğitimden değil ama sadece nefretten beslenen her yapı gibi...
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap