15 entry daha
  • dün 3. kez aldığım geçici ünvan. (bkz: 7 haziran 2015 genel seçimleri)

    parti gözlemcisi olarak katıldım, oy ve ötesi'nden ldp adına bir kişi, hdp adına da bir kişi geldi sabah. akşama kadar uygulamaları gözledik, yanlış bulduklarımızı belirttik, salaklığından mı, cahilliğinden mi, kötü niyetinden mi yaptığına emin olamadığımız sandık başkanını frenlemeye çalıştık.

    açıkça belirtildiği halde sandık torbasını açık olarak 7.15'te getirdi, "bunu ilçe seçim kurulunda kontrol etmek için açıyoruz." diye bahane üretti, başta sayılıp tutanağa geçirilmesi gereken zarf ve pusulaları saymadı, bunlara sandık mührü vurulması işini parça parça, taksit taksit yaptırdı. tutanak taleplerimizi de çemkirerek geri çevirdi. en son oylar sayılıp sayım tutanakları imzalanınca, çuvalın içine koyup öyle götürmek istedi. "madde 46'ya göre bunları çuvala koyup mühürlemeli ve mührü ilçe seçim kurulunda yetkililer önünde kırmalısınız." deyince de bozuldu. allahtan diğer sandık görevlilerinden hiç olmazsa chp'li hanım destek verdi de, çuval mühürlendi.

    62 yaşında memur adam, eğitimlere katıldı mı katılmadı mı belli değil, aklı da alacağı parada. emin olun, çok yerde müşahitler sayesinde düzeltmeler yapıldı, işler yolunda gitti. bu adam kötü niyetli olabilir, olmayabilir de... sonuç değişiyor mu? hayır. kuralların dışında, hileye açık bir ortam oluşturuyor işte ama bilerek, ama bilmeyerek. siz orda olsanız çok daha hızlı yürüyecek, çok daha güvenli yapılabilecek işleri, bu ahı gitmiş vahı kalmış amcalara bırakıyorlar. o nedenle bundan sonra müşahit olmakla yetinmeyecek, parti üyeliği ile sandık kuruluna dahil olacağım.

    bu arada aynı okulda, annemin sandık gözlemcisi olarak bulunduğu bir sınıfta da kadın sandık başkanı terör estirmiş. zarfları mektup açacağıyla açarken oy pusulasını yırtması, iki partiye mühür basılmış pusulaları geçerli sayması, sandık açılınca zarfları açmadan önce saymamakta ısrar etmesi vb. bunlar izmir'de oluyor bu arada. allahtan biliyoruz da itiraz da edebiliyoruz.

    emin olun, buradaki herhangi bir insan onlardan daha iyi yapar bu işi. oyunuza sahip çıkmaya lütfen devam edin.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap