2343 entry daha
  • polemik oluşturmaktan nefret ederim ama, yahu bu adamın memlekete bir hizmeti olmadığını söyleyenlerin ne tür bir faydası dokundu bu vatana, insan düşünmeden edemiyor.

    nıyet okuyuculuğu ancak sığ insanlara yakışır. yapılanlara, söylenenlere bakarım sadece, aksi yönde bir kanıt olmadığı sürece. yoksa paranoyalardan yaşanmaz bir hale gelir hayat. dahası, bir saygısızlıktır bu, sanki herkes senin güvenini kazanmak zorundaymış gibi. ya who are you ya?

    fuat avni hiçbir şey yapmadıysa dahi, oluşturduğu sandık bilinci yeter. adam seçime 2-3 gün kala çarşaf çarşaf lıste yayınladı be. belki 300 adamın ismini yayınladı ama verdiği mesaj binlerce adamın korkup alengirli islere girmesini engelledi.

    plakasız araçları bizzat gördüm. sandıkta çalışan yandaşların -fuat avni'nin yazdığı gibi- sabah namazında buluştuğunu kendi ağızlarından duydum. planlanan şeyleri yapmak isteyip de korkudan harekete geçemeyen insan ürkekliğini yine bunların gözlerinde gördüm.

    fuat avni kimin adamı olursa olsun, bu seçimde millete hizmet etti. aksini savunan ya kötü nıyetlıdır, ya da olayları okumaktan acızdır.

    ben bu hesaba güvenmiyorum. hiç kimseye güvenmem zaten. fakat birileri doğru şeyler yapıyorsa da, kimliği nedeniyle puan kırmadan pekiyi veririm. mertlik bunu gerektirir. az mert olun ya.

    edit:

    ayrıca, bu hesap devletin güvenlik açığının bir göstergesidir. bu doğru. eminim, "sorunu" çözmek için sabah akşam çalışan en az 100 devlet görevlisi vardır.

    fakat ben bu olaya şu perspektiften bakarım; yarın kemal kılıçdaroğlu başbakan olsa ve vaatlerine sadık kalmasa, yine bir fuat avni'nin çıkıp millete gerçekleri söylemesini isterim. bence kılıçdaroğlu da ideallerinde samimiyse, dost meclisinde oturup ona sorsak, bundan farklı bir şey soylemeyecektır.

    devlete tapmayı bırakın arkadaşlar. devlet sadece ve sadece insana hizmet ettiği sürece bir şey ifade eder. eğer devlet halkın çıkarlarına hizmet etme görevini bırakıp kamu görevlilerinin şahsi emellerine alet oluyorsa, bir takım başka kamu görevlileri de çıkıp bunu toplumla paylaşmalıdır. bu noktada bazılarınızı şok edebilir ama fuat avni kamu hizmeti yapmaktadır.

    bu hesabı kim yönetiyor olursa olsun, eğer bir gün yakalanır ve devlet sırlarını açığa çıkarmaktan hüküm gıyerse, türkiye aihm'de mahkum olur. biraz hukuk bılıyorsam, aihm hem sözleşme hükümleri, hem de içtihatları ekseninde fuat avni'nin yaptıklarını hukuka uygun bulacaktır.

    edit 2:

    kendisinin kimliğini merak eden dostlar için şöyle ufak bir ipucu vereyim bari :)

    https://youtu.be/xppeqgauslm
2142 entry daha
hesabın var mı? giriş yap