2 entry daha
  • üretimi sona ermiş motorlu taşıttır. iyi kötü kışlada ekmek taşıma, geçit resminde komutan gezdirme, nöbete asker götürme gibi işlerde kullanılıyordu. iş görüyordu yani. sivile ucuz satsalar, bunu alacak bir sürü avcı ve piknikçi de bulunurdu.

    4x2 ve 4x4 modelleri vardı. 4x4 modellerinde merkezi diferansiyelden ön ve arka aksa giden şaftlar birbirinin aynısıydı ve arkaya giden kırılırsa öndeki sökülüp arkaya takılabiliyordu, böylece yolda kalmıyor, 4x2 olarak göreve devam edebiliyordu. genelde ford transit* motoruyla donatılan bu araçların bakımı da rahatlıkla yapılıyordu. sesi kafa ütülese de, gösterge panelinin ve araçtaki tüm yazıların türkçe olması insana güzel hissettiriyordu.

    fabrikadan renk renk (havacılara mavi, karacılara haki ve beyaz, denizcilere beyaz ve gri, vs...) çıkan tuzla jipleri, tuzla istasyonunda trene yüklenirken görmek ilginçti. jipleri trene yükleyen görevliler, sanki çocuklarını askere uğurlayan babalar gibi gelirdi gözüme. sonra askere gittim, her gün düt düt sesiyle ekmeğimizi getirdiğinde karşılaştım bu jiplerle. komşumuzun çocuğu tertibimdi işte, aynı mahallenin çocuğuyduk biz onunla.

    fabrikasını modernize etmeyip üretimi sonlandıran her kimse allah belasını versin. şimdi fabrikasının yanı başında marina* var, fabrikanın yerini de verirler birine, ihya olurlar.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap