34 entry daha
  • sağlam cinsel alt metin yüklü bir dizi (olumsuzlamak için söylemiyorum yalnız analiz yapıyorum).

    sekreter-patron, tecrübesiz erkeklerle muhattap olmuş üniversite çağı kızı - zengin, hükmeden, güçlü iş adamı, köle-efendi fantezilerini okşamak üzerine kurulu olsa da dizi, bunu lokalleştiriyor ya da türkiyelileştirerek yapıyor, böylece izleyicilerimiz seyir sırasında 'lan acaba' olmuyorlar.

    dizinin büyük bölümü patron olan zeki, güçlü, kaslı, üstten bakan, neredeyse aşağılayan, emir veren, himaye eden sert görünüşlü erkeğin; çıtı pıtı, beyaz tenli, bebek yüzlü, çekici, tecrübesiz, çekingen, ürkek kızı her bir bölümünde aşağılama, üstün gelme, emir verme unsurları vesilesiyle kendine hayran bırakmaları sekansları ile geçiyor.

    yemeyelim birbirimizi, erkeğin o kinayeli tafralı etkileyici tavırları ve kızın 'ayş, pardon, uh' tadındaki tepkileri ile aslında hepimizde uyarılan o dominant adamın bu çıtı pıtı kızı kolundan ya da saçından tutup (ki yukarıda yazılanlara göre bir bölümde kolundan çektiği bir sahne var) yatak odasına atması ve gerisi de son dönemde özellikle fifty shades of grey ile iyice ayyuka çıkan bdsm, hard sex (hatta rough) türevi şeylerin aralarında vuku bulması.

    edit: mesela benim denk geldiğim bir sahnede kız telefonla konferans ayarlayacağı yerde tüm aramaları birbirine katıyor ve patron eleman öfkelenip laps diye odasına dalıp kızın üstüne yürüyor falan sağlam seksüel-agresif bir tepkiydi mesela. ya da abuk subuk bir kaza falan yüzünden şırak diye kızın önünde gömleği falan çıkartıyor, kızı kafasına göre kolundan omzundan tutup çekebilecek hakkı kendinde görüyor gibi şeyler. bütün bunlara rağmen sözlükte dahi kadınlardan tepki almak yerine aferin alıyorsa, olaylar reel olarak değil cinsel ya da bir fantezinin parçası ya da böyle bir master-slave fantezisi için foreplay kıvamında algılanıyor olmalı, ki tepki çekmesin, bu da zaten benim savımın doğru olduğunu gösterir (söylediğim gibi, burada -neredeyse- hiçbir şehirli, maddi bağımsız, sosyal hayatta olan kadını rahatsız etmeyip çekici gelmesi dizinin cinsel alt metninin delilidir).

    tabii esas oğlanı legalize etmek için bir tane fakir ama gururlu mentor ayakkabıcı ustası uydurmayı ihmal etmemişler, malum seyirci izlerken 'lan acaba' dememeli mazallah bunu izleyen nice edepli namuslu ahlaklı kızımız var hanilerinden ...

    millet kore dizileri falan demiş de bildiğin grinin elli tonu sonrası çok tutan dominant erkek ürkek kadın kontrastı mevzu. ee babaları bu kadar sıkıntılı bir toplumda doğal olarak kadınlar kendilerini en güçlünün kollarına bırakma eğiliminde olur.

    modern kadınların paradoksu da bu herhalde; erkeklerin sert, aşağılayan tutumlarından rahatsız olup (burada haksızlar demiyorum) fantezilerini süsleyen erkeklerde genelde bunları aramaları (ama adamların çekici olmaları şartı ile).
1703 entry daha
hesabın var mı? giriş yap